Pengikut Blog Panglima

31 Julai 2009

Edisi Khas : BPN Mendesak Tindakan Tegas Terhadap Blogger Hina Mufti Perak Setaraf Pelacur
1. BPN memandang berat tindakan blogger pembangkang di sini
( http://www.malaysiawaves.com) yang telah menyamakan Mufti Perak dengan gelaran pelacur.

2. Perbuatan ini sangat tidak patut dan begitu menghina seorang Mufti yang begitu dimuliakan di sisi masyarakat sebagai ikutan dalam hal hal agama Islam. Apatah lagi beliau dilantik dan dipilih oleh Sultan Perak sendiri selaku Ketua Agama Islam negeri Perak.

3. Mufti Perak tidak pernah menjadi ahli mana-mana parti mahupun memegang jawatan politik dan bukan orang politik.. Seharusnya tidak patut beliau menjadi sasaran kecaman atau penghinaan yang memalukan tersebut meskipun ada pandangan beliau tidak disenangi oleh mereka..

4. BPN mendesak agar tindakan tegas dan keras dikenakan terhadap blogger Malaysiawave ini dan juga mana-mana blogger yang berani menghina tokoh agama di negara kita, yang mana jika tidak dibendung dari sekarang ia boleh menggalakkan rakyat Malaysia untuk menghina tokoh agama seperti Mufti ini yang jelas tidak ada kepentingan politik di dalam berfatwa atau memberi pandangan.

5. Diharap suara Blogger Pembela Negara ( BPN ) ini akan dibaca dan disebarkan agar menjadi isu yang tidak akan berulang lagi pada masa akan datang.


Pesanan : Mohon diulas, disebar luas isu ini oleh sahabat sahabat BPN atau tidak sehinggalah ia diambil tindakan oleh pihak berkuasa negara kita.Yang benar,


Panglima Perang Cyber

Ydp Blogger Pembela Negara

Jumaat / 31 Julai 2009 /10.35 malam

Edisi Jumaat : Al Fatihah kepada Adun Permatang Pasir dan ingatan kepada Nik Aziz supaya insaf !

[photo.jpg]

Hari ini saya dikejutkan oleh sms Sahabat kita sekupangduas tentang kematian Adun Permatang Pasir Datuk Mohd Hamdan Abdul Rahman, 63, daripada PAS. Maknanya satu lagi pilihanraya kecil akan berlangsung di negara kita selepas kita baru sahaja usai mengharungi PRK Manik Urai yang menyaksikan majoriti yang dimenangi oleh PAS hanya 65 undi berbanding 1352 undi pada PRU 12 tahun lepas.

Bagi Permatang Pauh pula, ini adalah kali ketiga Pilihanraya Kecil di Parlimen tersebut semenjak Ogos 2008 !

Sedikit info dari blog Allahyarham ( klik sini ) :

Allahyarham adalah bekas Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang, juga merupakan Calon Barisan Alternatif yang mewakili PARTI ISLAM SEMALAYSIA (PAS), bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) N.11 PERMATANG PASIR di Kawasan PERMATANG PAUH. Berkhidmat sebagai ADUN N.11 Permatang Pasir selama 2 penggal (1999-2004 dan Penggal 2004-2008). Berumur 59 Tahun, beristeri dan mempunyai 6 orang cahaya mata.


Pada yang berusia dan telah lanjut tempoh hidupnya seperti Nik Aziz dan Hj Hadi maka eloklah segera bertaubat dan memohon ampun kepada Allah. Jika Nik Aziz berkata : jahanamlah UMNO dan Hj Hadi menghina orang Sarawak dengan 'cawat' maka kematian ini haruslah menjadi iktibar kepada mereka berdua agar sentiasa ingat bahawa kematian itu tidak memberitahu kehadirannya kepada sesiapa hatta ahli dan penyokong parti bernama PAS atau UMNO sekalipun.

Justeru mari kita segera bermuhasabah dan menghentikan telingkahan yang telah kita sendiri marakkan selama ini hasil kemarahan yang tidak kehabisan dek tipu daya syaitan.

Yang malang lagi ialah anak murid dua tok guru PAS ini telah begitu kurang ajar dengan menggelar Mufti Perak sebagai pelacur seperti blog 'gila' ini

http://www.malaysiawaves.com/2009/07/harussani-ulama-yang-melacurkan-diri.html30 Julai 2009

Edisi Khamis lagi : Yasmin Ahmad @ Zulkifli Ahmad ?

Kosmo ! telah memohon maaf kerana menyiarkan laporan berkenaan kisah silam Yasmin yang berasal dari lelaki namun meninggal sebagai wanita.


Saya setuju tidak baik diceritakan perkara tidak baik berkenaan arwah meskipun kadangkala ia sebenarnya satu perkara realiti yang tidak disedari ramai.

Namun persoalan yang saya musykil ialah jika fakta ini benar maka bagaimana proses perkahwinan beliau dengan suaminya Abdullah Tan berlaku ?

Jika beliau dapat berkahwin selepas menjalani pembedahan menukar jantina maka bagaimana pula kad pengenalan beliau dapat ditukar ?

Adakah ramai lagi 'klon' Yasmin yang sudah berumahtangga ?

Bagi saya perkara ini perlu diteliti dengan baik oleh kita semua kerana ia membabitkan banyak sudut yang terpaksa dikaji dan disemak dengan teliti sebelum menjadi lebih teruk pada masa akan datang.

Saya sebagai lelaki tidak sanggup melihat jika ada antara lelaki lelaki yang sudah sedikit nisbahnya berbanding wanita, sanggup berlagak perempuan atau terus bertukar identiti dan kemaluan sebagai wanita plastik di zaman moden ini.

Pihak JAKIM, JPN dan Polis perlu lakukan sesuatu dah semestinya kita harapkan ia tidak bertujuan mengaibkan si mati kecuali sekadar membetulkan 'JIKA ADA' kekeliruan atau kerosakan sistem 'sosial' di negara kita ini...


Itu hasrat kita sebagai Blogger Pembela Negara (BPN) yang merasa bertanggungjawab menjaga nasib agama, bangsa dan negara kita agar sentiasa mengikut perintah dan norma norma kehidupan berasaskan akal yang sihat dan waras.

Edisi Khamis : Mari kita rapatkan saf perjuangan dengan 1Suara 1Arah 1Akidah

Respon kepada komen artikel 'Makluman Penting' semalam :

saya rasa kekuatan kita apabila kita menggabungkan kelebihan yang ada di kalangan blogger pembela negara dan memaafkan kesilapan rakan rakan yang mungkin terlanjur terkasar bahasa.

justeru saya harap yang bersalah atau tidak akan memohon kemaafan dan kembali merapatkan saf perjuangan mereka demi nasib anak cucu kita yang memerlukan kestabilan politik bagi menjamin kestabilan ekonomi.

Yang penting, nasib bangsa serta agama kita akan terbela apabila suara suara kita dapat disatukan.

Itulah peranan dan cogankata kita selama ini, 1suara 1arah dan 1akidah melalui konsep 1malaysia.

Bersama kita jayakannya...

Terima kasih dan ayuh kita teruskan perjuangan !!!!!!!!

29 Julai 2009

Edisi Pagi : Makluman Penting


Beh395.jpg (327×328)


Pagi ni Panglima ingin membuat makluman beberapa perkara.

1. Blogger Pembela Negara tidak bersetuju dengan demonstrasi jalanan yang boleh mengancam keamanan dulu, kini dan selamanya. Jika pihak penyokong ISA dapat kebenaran berhimpun dari pihak berkuasa maka BPN tidak teragak-agak untuk beri sokongan dan galakan kepada anda semua agar dapat hadirkan diri ke sana. Kerana menggalakkan perbuatan melanggar undang-undang tidak selari dengan aspirasi kita sebagai blogger pembela negara ! Jangan kita meniru perbuatan pembangkang yang suka melanggar undang-undang dan hanya memikirkan keuntungan politik mereka sahaja tanpa mengira faktor keselamatan awam.

Image hosted by Photobucket.com

2. Panglima juga tidak dapat hadir kerana ada urusan kerja dari 1 Ogos hingga 5 Ogos hadapan. Panglima akan berada di 'luar rumah' sepanjang tempoh berkenaan. Mohon maaf kepada semua kerana tidak dapat sertai ' perarakan'... Walau pada awalnya telah memberikan kesanggupan turut sama hadir di perarakan tersebut.

3. Beberapa blogger yang dulu rakan BPN telah membuang logo samada sengaja atau tidak sengaja, Wallahu A'lam. Kebanyakan mereka telah mengubah wajah blog dan mungkin di ketika itu berlaku kesilapan atau keterlekaan hingga logo BPN tidak dimasukkan...Namun demi memastikan peraturan dan syarat BPN dipraktikkan maka saya terpaksa membuang blog yang tidak lagi memakai logo BPN. Mohon maaf !

4. Saya mendapat tahu bahawa Blog http://beritamalaysiakini.wordpress.com telah mengemaskini blognya dan telah memasukkan beberapa blog BPN di sana. Sahabat boleh menambah link di blog dengan memasukkan link blog tersebut. Saya akan meminta lebih ramai blog kita akan dimasukkan dalam senarai di sana...

5. Saya juga telah membuang semua blog pro pembangkang kerana merasa tidak untung sedikitpun meletakkan link link mereka di sini. Maka saya berharap agar kita membuang semua blog blog mereka dari 'dilihat' berada di blog kita. Masa berdamai sudah TAMAT...

mexican-wrestling-9


5. Saya telah mendapat tahu ada sedikit pergeseran antara rakan kita para blogger yang hebat dan mantap ini.... Saya telah menghubungi dan meminta rakan lain menjadi pendamai kepada dua kumpulan ini. Namun nampaknya ia masih lagi berterusan.

Pertelingkahan sesama blogger perlu dielakkan dan saya khuatir kerugiaan lebih besar dari kebaikan akan terjadi susulan dari perpecahan di kalangan blogger pro negara ini. Maka BPN menyeru semua agar melupakan sengketa jika mereka BENAR BENAR sayangkan nasib agama, bangsa dan tanah air dari diri dan dendam mereka sendiri.

Itu sahaja dari saya. Harap maklum.

27 Julai 2009

Edisi Perpaduan : Nik Aziz sudah insaf kerana pukulan di Manik Urai ?

Alhamdulillah kita panjatkan kepada Allah Taala kerana cahaya perpaduan sudahpun muncul di hujung lorong perpecahan yang mengikat hati-hati Umat Melayu selama ini..

Semoga ikhlaslah pandangan terkini beliau yang selama ini begitu keras menentang perpaduan yang barangkali kerana begitu setia mendengar kata-kata punahsihat yang berada di sekeliling pinggang yang bernama Geng Erdogan. Hingga akhirnya dibelasah teruk oleh anakanda beliau Nik Abduh dalam blognya.


Cuma barangkali ia juga satu strategi selepas kalah undian walaupun menang di Manik Urai ? Bayangkan tidak pernah lagi sebelum ini MB Kelantan tersebut terpaksa mengetuk pintu rumah rakyat satu persatu. Namun ia berlaku di Manik Urai.

Siapa tahu kerana Nik Aziz dikenali sebagai ahli politik yang sukar dibaca langkah dan penangannya. Bahkan oleh orang PAS sendiri yang kerap menggeleng kepala dengan tingkah laku tok guru mereka yang jauh dari akhlak mulia Nabi kita yang amat Rahmat dan Belas Kasihan kepada umatnya.

Terbaru Tun Mahathir juga meragui kesedian Nik Aziz tersebut seperti yang dicatatkan oleh Utusan Malaysia di sini http://www.utusan.com.my

Kata beliau :“Saya tahu kerana saya sudah melalui pengalaman ini. Dalam skim Felda kita masukkan orang UMNO, dan selepas pemimpin Pas (allahyarham Tan Sri Asri Muda) jadi menteri yang bertanggungjawab hal ehwal Felda, semua orang Felda cenderung menentang kita.


“Sebabnya mereka kempen untuk Pas dan bukan untuk kerajaan,”Sekarang, apa kata kita tunggu apakah keputusan Kerajaan UMNO / BN dalam menerima hasrat berbaik-baik PAS yang disuarakan oleh Nik Aziz.Dalam kenyataan balas Timbalan Perdana Menteri berkata :
"Kita mengalu-alukan kenyataan beliau itu. Kalau ada keputusan (daripada Nik Abdul Aziz) seperti itu, langkah susulan akan diambil. Mesyuarat MT UMNO pada 31 Julai ini akan membincangkan perkara ini dan bagaimana untuk memulakan langkah awal dan mengadakan perbincangan serius mengenainya.Cuma, selepas segala masalah yang timbul selama ini maka apa kata kita sebagai rakyat mendoakan PERPADUAN di atas terjelma antara agama dan bangsa di negara kita ?Bukankah ia bekalan yang akan kita pusakakan untuk anak cucu kita satu hari nanti ????Malangnya belum pun lagi artikel ini ditulis, sudah ada blogger menyiarkan kenyataan Nik Aziz yang menafikan mahu berbaik-baik dengan UMNO.

Seperti kata Kickdefella di sini http://kickdefella.wordpress.com/2009/07/27/perpaduan-antara-kerajaan-ya-antara-parti-tidak-–-nik-aziz/Adakah benar atau ia mainan Husam Musa bersama tukang tulisnya Kickdefella atas arahan Anwar ?


Wallahu A'lam.Yang penting, dalam berbuat baik dan sedia memaafkan nampaknya ada lagi yang mahu mengikut kata syaitan agar sentiasa memenuhi hati dengan AMARAH DAN DENDAM berbanding dengan KEMAAFAN dan PERDAMAIAN.Jadi, siapa yang kita nak ikut sebenarnya ? Parti nama Islam tetapi praktikal tidak islamik atau parti tidak beretorik dengan serban dan janggut namun melaksanakan Islam dalam teras pemerintahan dan perbuatan ?nik-ajes-lee3.jpg (508×418)

Gambar Nik Aziz dengan Lee Kuan Yuew bekas PM Singapura ( blog Kapar )


26 Julai 2009

Edisi Ahad : Pendedahan Terperinci Rasuah DAP di Selangor oleh AIDC

Tajuk Asal : Rasuah DAP di Selangor - dari t4tbh.blogspot.com


Teo_090720_Funeral12.jpg
( Gambar copy from blog Jeff Ooi di sini )

Email dari : norsis70@gmail.com


Teoh Beng Hock sudah mati. Jangan kita biarkan kematiannya dilupakan. Kerana punca sebenar kematian Teoh adalah rasuah berskala besar yang diamalkan oleh DAP sejak mereka mengambil alih pemerintahan kerajaan Negeri Selangor pada Mac 2008.

Dan untuk pertama kalinya, perlakuan tersebut dapat dibuktikan dengan berbagai bahan bukti yang menunjukkan nama-nama, cek, baucer-baucer dan projek-projek yang kini disiasat SPRM.


DAP (bukan PAS atau PKR) telah mencuri wang rakyat di Selangor. Mereka melakukan jenayah ini tanpa pengetahuan parti-parti komponen Pakatan. Mereka menipu bukan sahaja rakyat tetapi juga rakan mereka sendiri.

Jenayah ini sebenarnya bukan rasuah. Rasuah adalah anda mendapatkan wang secara haram daripada seseorang lagi. Seperti UMNO, seseorang mendapat satu projek. Kemudian mereka membayar 10% atau 20% kepada orang tengah, biasanya wang tunai dalam satu beg. Sangat mudah dan juga agak pintar.

Tetapi DAP adalah jenayahnya lebih bodoh lagi. Mereka menubuhkan syarikat-syarikat mereka sendiri, mewujudkan invois palsu, projek-projek palsu dan kemudian mengeluarkan wang kerajaan negeri.

Ini merupakan penyelewengan, bukan rasuah. Tetapi kerana mereka menyalahgunakan kuasa mereka ia juga melibatkan rasuah.

Teo_090720_Funeral15.jpg

Kematian Teoh Beng telah dipolitikkan demi menunjukkan mereka tidak bersalah atau melakukan rasuah

seperti kes kematian penjenayah bernama Kugen baru baru ini. ( Gambar copy from blog Jeff Ooi di sini )Teoh Beng yang kini mendiang juga terlibat dalam skandal ini juga tetapi setelah dipaksa oleh Ean Yong dan Ronnie Liu. Beliau tidak menyukai apa yang berlaku. Untuk melindungi dirinya, Teoh membuat salinan semua dokumen-dokumen palsu dan syarikat-syarikat yang ditubuhkan oleh DAP.

Dan Teoh, kemudiannya menyerahkan hard disk yang mengandungi semua maklumat terperinci tersebut kepada seseorang yang kemudian berazam untuk membongkarkan kegiatan rasuah oleh DAP di Selangor.

Kaedah rasuah DAP di Selangor sederhana dan bodoh. Kawasan yang Masing-masing DUN (seperti Kajang, Teratai, Balakong) adalah diberi RM500,000 supaya ADUN-ADUN Pakatan Rakyat dapat memanafaatkan kepada orang ramai melalui kegiatan dan program. DAP telah mencuri wang ini - sedikit demi sedikit.

Beberapa ribu ringgit pada satu masa. Tetapi terdapat lebih daripada 300 projek-projek kecil - Teoh menyerahkan satu senarai panjang.

Menurut Kerajaan Selangor mereka yang menerima dana ini hanya sekali sahaja, tetapi mereka berbohong. Dalam senarai yang disediakan oleh Teoh, hanya beberapa orang dan beberapa syarikat yang menyapu bersih kebanyakan daripada projek-projek itu.

Antara pemain-pemain besar yang terlibat dengan jenayah ini adalah itu adalah WONG CHUAN HOW (dalam Kawasan DUN Sungai Pelek) di bawah YB Ronnie Liu yang diberi 84 buah projek berjumlahkan lebih RM200,000 (Tarian Cina Persatuan Bahasa, Perayaan Buddha, Persatuan Huan Chian Chuen, Kejohanan Bola Keranjang). Menggunakan nama-nama syarikat termasuk Perniagaan Seri Makmur, Era Terbilang Enterprise, Era Gemilang Enterprise dan banyak lagi.

Teoh memberi satu senarai penuh. SPRM telah meneliti beberapa dokumen (daripada kira-kira 100 muka surat dokumen)

Timbul persoalan besar apabila seorang individu mendapat 84 kontrak berbeza?

Amaun-amaun itu kecil tetapi tetapi jika dijumlahkan keseluruhannya amat besar sekali. Ini hanya ada dalam setahun. Bayangkan jika DAP mengambil alih kerajaan persekutuan?

Di sini adalah beberapa contoh bagaimana DAP lakukannya. Nama-nama itu dan projek-projek itu semuanya adalah sebenar.

1. Rombongan Lawatan Penduduk 21/10/2008

WSK ENTERPRISE dibayar RM1,800 oleh negeri Selangor kerajaan menggunakan wang rakyat sebagai kontraktor / penyelaras. Pengeluaran wang adalah seperti berikut:

Invois dihantar oleh WSK: RM1,800
Bayaran 10% untuk DAP ADUN: 180
Bersih: RM1,620
Bayaran pembelian \'Buku-buku\': RM600 (Duit ini masuk akaun DAP Malaysia)
Bersih: RM1,020
Untuk Invoices / Stationery: 50
Baki RM 970 dibayar kepada Lee Sau Lan cek Public Bank 254059 - cek tidak jelas)

2. WSK Services

Menghantar invois berjumlah: RM3,455.00
Bayaran 10% DAP ADUN: RM345.00
Invois-invois: RM 50.00
Kepada Lee Sau Lan: RM3,059.00

3. Hong Chae Enterprise

Menghantar invois menjadi: RM 10,000.00
Kurang 5% DAP ADUN: RM500.00
Bersih: RM9,500.00

4. WSK Services

Menghantar invois berjumlah: RM 1,665.00
Bayaran 10% DAP ADUN: RM166.50
Bersih: RM1,498.50
DAP Serdang Aman: RM379.15
Kepada Hong Chae Enterprise: RM1,119.35
Bayaran kepada Teoh Beng Hock: RM112.00
Bayaran untuk Dana DAP: RM1,007

5. WSK Services

Jumlah invois: RM4,200.00
Bayaran 10% ADUN DAP: RM420.00
Bersih: RM3,780.00
DAP Serdang Aman: RM3,754.76

Untuk Tahun 2008 (ADUN Sg Pelek) di bawah YB Ronnie Liu sahaja terdapat 172 projek serupa

Jumlah ini, Items No. 89 Hingga 172 (83 buah projek dalam Sg Pelek) telah diputuskan Wong Chuan Chow yang bernilai RM216,950 untuk tempoh setahun.

artikel berkaitan :

. The DAP's corruption modus operandi in Selangor


salin daripada : http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com/
**** please sebarkan artikel ini !!!!!!

25 Julai 2009

Edisi Penting : SPRM sedang menyiasat bukti baru penyelewengan Pakatan Rosak di Selangor

[utusan+page+1.png]

SPRM terima maklumat - Utusan Malaysia


KUALA LUMPUR 24 Julai – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengesahkan telah menerima maklumat mengenai sebuah laman blog yang mendedahkan dakwaan penyelewengan seorang Exco kerajaan negeri Selangor yang mempunyai kaitan dengan kematian Teoh Beng Hock.


Timbalan Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Abu Kassim Mohamed yang mengesahkan perkara itu bagaimanapun enggan mengulas lanjut.


‘‘Saya ada dimaklumkan berhubung laman blog itu namun saya belum lagi melihatnya,’’ katanya ketika dihubungi di sini hari ini.


Laman blog http://www.t4tbh.blogspot.com dalam pendedahannya hari ini mendakwa berlaku penyelewengan lebih 300 projek kecil bernilai ratusan ribu ringgit di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Exco berkenaan.


Dakwa laman blog itu, Exco berkenaan dikatakan telah mencipta projek, syarikat dan invois palsu bagi membolehkan mereka mengeluarkan peruntukan ADUN sebanyak RM500,000.


“Ini sebenarnya kes kecurian kerana jika rasuah, seseorang itu memperoleh duit secara haram daripada individu yang lain,” dakwa blog itu.


Antara lain, blog itu mendakwa seorang individu telah memperoleh sehingga 84 projek berlainan bernilai lebih RM200,000 secara rundingan terus bagi tahun 2008 di kawasan DUN Exco tersebut.


Penulis blog itu yang hanya mahu dikenali sebagai ‘T4TBH’ atau ‘truth for Teoh Beng Hock (kebenaran untuk Teoh Beng Hock)’ turut mendakwa mendiang telah meninggalkan salinan bukti berupa senarai lebih 300 projek kecil tersebut.


“Bagi menyelamatkan diri, Beng Hock telah membuat salinan semua dokumen, lengkap dengan nama syarikat yang mempunyai kaitan langsung dengan parti pembangkang dan Exco Selangor.


“Mendiang kemudiannya meninggalkan maklumat lengkap mengenai aktiviti penyelewengan tersebut yang disimpan di dalam cakera keras kepada seseorang,” dakwa blog itu lagi.


Dalam pada itu, Pengerusi DAP Selangor, Ean Yong Hian Wah menafikan dakwaan beliau terlibat dalam aktiviti mengelapkan wang peruntukan pembangunan ADUN.


Katanya, dakwaan tersebut yang disiarkan dalam laman blog hari ini adalah tidak berasas dan satu cubaan untuk memburukkan imej beliau serta ADUN DAP di Selangor.


“Saya nak jelaskan dakwaan dalam blog mengenai saya adalah tidak benar, tidak berasas dan hanya mahu memburukkan nama saya serta ADUN pakatan pembangkang,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.


Hian Wah yang juga Exco kerajaan negeri menjelaskan mungkin ada pihak tertentu yang mahu mengenakannya dengan mengambil kesempatan atas kejadian yang menimpa Beng Hock.Komen : Siapa nak mengaku jika dah terbongkar kes kecuali orang GILA. Tetapi rakyat masih tak gila untuk mempercaya dakwaan bahawa mereka tidak bersalah sedangkan bukti yang ada telah menunjukkan sebaliknya.24 Julai 2009

Edisi Khas : Harap Blogger BPN sokong fizikal dan mental Kempen Sokong ISA ini !!!

SOKONGISA4.png (400×386)


Pewaris, 10 NGO Melayu ke Istana Negara sokong ISA

KUALA LUMPUR 22 Julai -

Majlis Permuafakatan Ummah (Pewaris) bersama 10 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Melayu yang menyokong Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) akan berarak ke Istana Negara seperti kumpulan penentang akta itu, Gerakan Mansuh ISA (GMI) pada 1 Ogos ini.Timbalan Presiden Pewaris, Rahimuddin Md. Harun berkata, NGO Melayu yang terlibat antaranya Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) dan Gabungan Graduan Melayu Muda (GGMM).Menurutnya, Pewaris bersama 10 NGO Melayu telah bermesyuarat mengenainya semalam dan memutuskan untuk mengumpulkan tandatangan di Dataran Merdeka sebagai tanda sokongan kepada pelaksanaan ISA."Kami akan berarak ke Dataran dari Pasar Seni mulai pukul 1 tengah hari selepas mengedarkan risalah kepada orang ramai di situ pada pukul 11.30 pagi."Kira-kira 3,000 penyokong akan berkumpul di Pasar Seni sebelum ke dataran untuk menurunkan tandatangan sokongan terhadap akta tersebut di atas kain rentang gergasi."Selepas itu, kami akan membawa kain rentang berarak ke Istana Negara bagi menyerahkan memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong supaya ISA dikekalkan," kata kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.GMI hari ini memberitahu, gerakan itu bersama-sama dengan ahli sekretariat mansuh ISA akan menganjurkan satu perhimpunan ISA secara besar-besaran pada 1 Ogos nanti.Pengerusinya, Syed Ibrahim Syed Noh berkata, dianggarkan 80,000 penyokong akan berkumpul bermula pukul 2 petang di perkarangan Masjid Negara dan stesen transit aliran ringan (LRT) Masjid Jamek serta Kompleks Sogo.
KOMEN :GERAKAN SOKONG ISA PATUT KITA SOKONG.


PANGLIMA TURUT HADIR NANTI DI PERHIMPUNAN TERSEBUT INSYA ALLAH.


HARAP SEMUA DAPAT LAPANGKAN DIRI DAN TURUT BERKEMPEN MENGAJAK RAKYAT CINTAKAN KEAMANAN AGAR MENYOKONG ISA DIKEKALKAN.21 Julai 2009

Edisi Khas : Pak Lah tidak kata suruh mansuh ISA ~ Malaysiakini


Ramai orang kata Pak Lah suruh mansuh ISA. Sebenarnya mereka sengaja mengambil separuh ayat dan meninggalkan sebahagian ayat yang lain.

Logik ke bekas PM menyuruh dimansuhkan akta yang diguna semasa menjadi PM ?

Bahkan Pak Lah sendiri berjanji tidak akan campur tangan dalam urusan pentadbiran negara selepas bersara menjadi Perdana Menteri !!

Antara yang melompat gembira memutar belitkan ayat ucapan Pak Lah ialah Anwar Ibrahim di blog beliau di sini. Ia berdasarkan laporan Malaysiakini ( klik sini )

Walhal jika Anwar pakai otak dan pakai cermin mata tebal sikit dia pasti terbaca ayat ini :

“Perlu ditegaskan bahawa Malaysia masih memerlukan suatu mekanisme penahanan pencegahan demi keselamatan negara kerana cabaran yang kita hadapi seperti ancaman keganasan yang merentasi sempadan menuntut perundangan yang membolehkan
kerajaan mengambil tindakan pencegahan,” beliau dipetik berkata.


Sapa kata tu ? Tentulah Pak Lah. Kecuali Anwar Ibrahim buat tak nampak fakta di atas.

Kesian ramai betul orang yang tidak memakai otak dan ambil peluang memutar belit kenyataan orang lain demi kepuasan 'nafsu politik' mereka.


Memang benar ada orang berpandangan ISA diguna bagi menahan individu tertentu termasuk dari UMNO sendiri seperti yang disentuh oleh Shabery Chik di sini ada kebenarannya. Namun ia bergantung kepada pemegang kuasa dan niat mereka hanya diketahui oleh ALLAH dan tidak diketahui oleh kita yang daif ini.

Jadi, kita tidak boleh membakar 'kelambu' kerana marahkan nyamuk seekor !!

Dalam Islam sendiri ada kaedah Usul Fiqh : Mengelakkan mudarat lebih utama dari mendapat manfaat.

Bahkan " mencegah itu lebih baik dari mengubati " adalah pendirian kerajaan kita di dalam menggunakan akta ISA.

Nak tahu lebih lanjut pengertian usul fiqh ini sila ke sini.

Jadi, jika tugas menjaga keamanan ( termasuk 5 perkara iaitu akal, nyawa, harta, maruah dan keturunan ) adalah wajib maka akta mencegah huru hara dan darurat juga wajib dibuat.

Terbukti dengan adanya ISA negara kita diselamatkan Allah dari ancaman militan tersebut sehingga Manchester United sendiri berasa aman dengan situasi terkini negara dan membatalkan kunjungan ke Indonesia dan dua kali datang ke Malaysia bermain bola dengan pasukan kita.

Bagi saya Pak Lah hanya meminta ia dipinda atau ditukar kepada akta lain yang tetap sama tujuannya.

Tidak ada dalam kenyataan Pak Lah bahawa ISA tidak baik dan tidak perlu dipakai dalam menjaga keamanan negara kita.

Kesimpulannya, Tun Abdullah tidak meminta akta pencegahan dihapuskan seperti ISA bahkan menyokong ia diteruskan seperti mana dipraktik semasa pemerintahan beliau sebelum ini.

Yang penting, rakyat perlu menyokong langkah pro aktif pemimpin bagi mengawal keamanan dan kemakmuran negara agar sentiasa terpelihara demi nasib anak cucu kita.


Link Link lain berkenaan ISA :

1. Kenyataan Naib Presiden UMNO Dato Shafie AfdalTambahan :

Gambar gambar DS Najib dan isteri serta anak di Mekah baru baru ini

\

19 Julai 2009

Edisi Terlewat: Kematian saksi utama kes rasuah ADUN Pakatan Rakyat, jatuh atau dijatuhkan ?


Pertama : Panglima mohon maaf kerana tidak dapat mengemaskini blog ini sejak 14 Julai lepas. Ini kerana panglima baru saja pulang ke rumah selepas beberapa hari berada di luar kawasan kerana urusan kerja. Alhamdulillah kesempatan masa lapang ini saya ambil sementara masih ada waktu untuk memberi pandangan tentang beberapa perkara yang telah berlaku di negara kita.

Dalam suasana kita masih lagi baru sahaja memenangi sejumlah undi di Manik Urai walaupun kalah dengan 65 undi ( dan 117 undi rosak) kita telah dikejutkan dengan kematian Pegawai Khas kepada Exco Kerajaan Pakatan Rosak Selangor iaitu Teo Beng Hock. Kejadian yang menyayat hati ekoran mangsa mati selepas jatuh dari tingkat 14 banguna Plaza Masalam berhampiran dengan pejabat SPRM yang sedang giat menyiasat beberapa aduan salah laku Exco Pakatan Rosak sekarang ini.

[bunuhdiri.jpg]

Yang menarik ialah : Kematian saksi utama kes membabitkan Adun Pakatan Rakyat digambar sebagai kekejaman SPRM. Sepatutnya SPRM yang perlu marah dan kecewa apabila saksi utama yang melaporkan salah laku pemimpin PR di Selangor.

Persoalan saya :

- Jika benar SPRM mahu membunuh tentu lokasi yang dipilih tidak di bangunan yang menempatkan ibupejabat mereka. Ini sudah menunjukkan keraguan motif mangsa ditemui mati.

- Jika si mati adalah saksi SPRM maka kena SPRM perlu untuk membunuhnya ? Lihat di sini blog Penarik Beca mengesahkan bahawa beliau adalah saksi bukan suspek atau tertuduh kes tersebut http://penarikbeca.blogspot.com/2009/07/wujudkah-rakaman-siasatan-teoh-oleh.html

- Jika benar kes ini bunuh diri, kenapa si mati tidak pergi tempat yang lebih tinggi ? Bahkan laporan bedah siasat juga tidak menemui tanda si mati didera dan tidak ada kecederaan ditemui pada badan mangsa seperti mana laporan berita di blog penarik beca di atas. Kenapa saya rujuk blog penarik beca ? kerana beliau adalah rujukan utama rakyat pro Pakatan Rosak di alam siber.

- Jika benar bahawa siasatan SPRM ini akan mendedaaka tidak hairanlah kenapa si mati berkemungkinan telah ditolak jatuh oleh pihak tertentuhkan kegiatan kongsi gelap DAP dan penglibatan pemimpin DAP dalam kumpulan tersebut yang terancam dengan si mati yang telah bertindak melaporkan kegiatan salah laku mereka kepada SPRM seperti laporan KUMBANG di sini http://analisisringan.blogspot.com/2009/07/apa-kaitan-krisis-pr-selangor-dan.html

- Rupa-rupanya si mati juga sebelum ini telah mendesak Ronnie Lie dan Hian Wah agar memberhentikan kegiatan mereka namun tidak diendahkan oleh mereka berdua. Lagi menarik ialah beliau juga telah pun diugut oleh samseng samseng yang ada kaitan dengan pemimpin DAP sebelum ini isu Karpal dan Pemuda Umno http://darulehsantoday.blogspot.com/2009/07/teo-beng-hock-terjatuh-atau-di-bunuh.html

- Perlu diingat bahawa Ronnie Liu pernah ditahan kerana menghalang penjawat awam menyita sebuah pusat pelacuran di sebuah hotel di Puchong pada 2007. Bahkan mengikut statistik rumah urut telah bertambah dengan begitu drastik sekali selepas Pakatan Rosak mengambil alih negeri Selangor.. Lihat ulasan penuh oleh GAP di sini

Lagi menarik dalam episod ini ialah ulasan GOMO yang mengatakan Wee Choo Keong juga akan menjadi sasaran seterusnya seperti mana disiar di sini http://www.gomounited.com/2009/07/gempar-wee-choo-keong-diancam-dengan.html

Ironinya ialah kematian Teo Beng Hock telah berjaya mengalihkan perhatian rakyat dari isu siasatan SPRM terhadap Adun Pakatan Rosak kepada isu siapakah pembunuh mendiang. Lihat laporan agendadaily di sini http://www.agendadaily.com

Kesimpulannya : rakyat tidak akan mudah percaya dakwaan Pakatan Rosak bahawa si mati dibunuh oleh SPRM. Tentu sekali rakyat akan berfikir bahawa kenapa saksi yang mengadu kesalahan Adun PR ini telah mati selepas selesai memberikan keterangan kepada SPRM. Mereka akan sedar bahawa ada rahsia besar cuba disembunyikan bagi menjaga nama mereka yang kononnya pejuang keadilan dan kebenaran di negara ini. Walhal ia tidak benar sama sekali.

[logo-SPRM.jpg]

kepada SPRM teruskan tugas anda mendakwa mereka tidak kira Melayu Cina atau India yang bersalah di negara kita samada dari BN atau PR.

Blogger BPN akan membela dan menyokong tugas murni anda bagi memastikan tidak akan ada pemimpin tidak bermoral menjadi pemimpin kita.


14 Julai 2009

Edisi Manik Urai : Harta Nik Aziz bernilai 10 juta, anda tak percaya ?

Jika tak percaya, klik gambar di bawah.

[final-resiZe.jpg]

Cerita details sila klik sini

Lihat juga di sini begitu takbur sekali nik aziz sifatkan selain orang PAS semuanya tidak ada iman...

Sahabat baik dia sendiri menulis bahawa sejak sekian lama Nik Aziz memang jenis suka menipu


Jadi apa anda rasa nak tambah sila komenkan di bawah.

13 Julai 2009

Edisi Manik Urai : PAS terbukti salah guna jentera kerajaan di Manik Urai ~ Malaysiakini


Info dipetik dari blog Manekurai2009.blogspot.com ( please letakkan link blog ini di blog anda ) :

Sebelum ini Pas begitu lantang menuduh UMNO menggunakan jentera kerajaan untuk berkempen di Manek Urai, sehinggakan lawatan YAB Timbalan Perdana Menteri pun dipolitikkan dan dianggap menyalahgunakan kemudahan dan kenderaan kerajaan. Pasukan keselamatan turut dikatakan menjadi sebahagian daripada siri kempen BN.

Titik peluh dan keringat anggota polis mengawal lalulintas bagi melancarkan perjalanan kenderaan (termasuk kenderaan pemimpin pembangkang sendiri) tidak pernah dihargai malah tohmahan dan tuduhan liar dibuat untuk merosakkan imej mereka.

Husam Musa, orang harapan Nik Aziz sendiri menyamakan khemah-khemah yang menempatkan anggota polis itu sama seperti khemah yang didirikan tentera Amerika untuk menyerang Iraq. Melampau la lu bro!!!

Kehadiran agensi-agensi kerajaan yang menjalankan tugas di Manek Urai dianggap sebagai musuh. Apakah mereka sedar sekiranya RTM tidak ditugaskan di Manek Urai adakah ucapan kepala-kepala pembangkang ini boleh disebar ke serata negara?

Apakah tanpa surat khabar, aktiviti calon mereka sendiri boleh diikuti pembaca di tempat lain?
Pernahkah mereka mengucapkan terima kasih apabila agensi kerajaan turut membuat liputan pada aktiviti mereka? Usahkan ucapan terima kasih, agensi-agensi kerajaan inilah yang menjadi sasaran sumpah seranah mereka.

Sebenarnya kehadiran agensi-agensi kerajaan ini adalah untuk melaksanakan tugas. Tidak ada satu pun kenderaan kerajaan diguna untuk kegunaan parti BN.

Sebaliknya Pas dengan sewenang-wenangnya menggunakan kenderaan rasmi kerajaan negeri Kelantan untuk berkempen. Tanpa segan silu dengan logo kerajaan Kelantan di pintu, kenderaan ini diguna keluar masuk kampung meraih undi untuk calon mereka. Apakah ini tidak dikatakan sebagai penyalahgunaan jentera kerajaan.

Mengekori sebuah Pajero milik kerajaan negeri Kelantan lengkap dengan sticker PAS

Gambar di atas dirakamkan di Kampung Kubur Jantan dalam Peti Undi Lata Rek. Anda saksikan sendiri kenderaan kerajaan Kelantan diguna untuk tujuan politik. Siap ada sticker Pas lagi kat cermin belakang. Di sini Pas mengadakan satu program (aku tak nak sebut program apa nanti bagi promosi percuma pulak), jauh di hujung kampung.

Kerana rasa curiga, kami kru ManekUrai2009 mengekori kenderaan ini dari jalan besar lagi sejauh kira-kira 2 km masuk ke Kampung Kubur Jantan.

Mereka memecut bila sedar diekori..

Pada mulanya tidak ada apa yang berlaku. Tetapi apabila mula menyedari diekori mereka memecut mula kenderaan walaupun dalam keadaan jalan kampung yang sempit dan tidak sempurna. Bayangkan memandu laju di jalan seperti ini pastinya akan membahayakan kenderaan lain dan juga kanak-kanak yang bermain di tepi jalan.


Memecut laju sehingga membahayakan kanak-kanak

Tidak salahguna kenderaan kerajaankah ini??

Kenderaan kerajaan tadi membelok masuk ke tempat program Pas. Memikirkan risiko yang dihadapi sekiranya turut masuk ke kawasan berkenaan, kami mengambil keputusan merakamkan dari jauh sahaja sebagai bukti untuk paparan di ManekUrai2009.

Relevankah kain rentang di atas?! Sekarang siapakah yang guna jentera kerajaan sebenarnya?!


12 Julai 2009

Edisi Manik Urai : Bantuan Blogger BPN diperlukan bagi PRK Manik Urai yang bakal tiba tiga hari saja lagi !


Salam sahabat semua.

Menjelang PRK Manik Urai yang saya yakin bakal menjadi pencetus kebangkitan UMNO di bawah DS Najib Tun Razak, saya juga berkeyakinan kejayaan memerlukan bantuan semua pihak hingga ke saat saat terakhir.

Dengan dua ribu pengundi yang berada di bandar bandar maka mereka ini pasti dapat menjadi agen membawa mesej yang ditulis dan disebarkan oleh kita di alam maya ini.

Justeru itu saya juga menyeru diri saya dan rakan2 untuk meluangkan masa setakat daya yang ada bagi memastikan kita dapat menyerang dengan lebih tersusun dan tepat kepada sasaran agar fitnah yang mereka ada adakan akan kita cantas satu persatu tanpa rasa takut atau bimbang.

Terima kasih kepada sahabat kita di medan juang yang tetap tidak putus membekalkan info dan senario terkini di sana.

Yang paling menggembirakan ialah tanda tanda kemenangan sudah jelas dapat dilihat kerana rakyat sudah pun muak dengan permainan politik yang tidak ada kesan apa apa kepada persekitaran kampung mereka selama hampir 20 tahun di bawah Nik Aziz sebagai Menteri Besar.

Mereka tentu sekali tidak suka kepada kewujudan wat Siam yang lebih tinggi dari masjid di Kelantan dan tugas kitalah memberitahu mereka yang tidak dapat mengakses ke ruang siber. Mudah-mudahan kita akan kembali bersatu menyokong Kerajaan dan UMNO bagi mengelakkan perpecahan dan keruntuhan kepada kejayaan yang telah kita kecapi sekarang ini.

Janganlah kita lupa bahawa kemajuan hasil dari usaha berterusan negara kita memikirkan cara menaikkan taraf dari negara tidak dikenali kepada negara yang begitu disanjung oleh negara negara Asia atau Barat sekalipun.


Jadi, sesiapa sahaja perlu menolak parti yang terbukti gagal melaksanakan janji mereka dalam PRU atau PRK sebelum ini. Nasib baiklah hanya 5 negeri ( sekarang 4 ) sahaja yang menjadi medan ujian kepimpinan mereka semua di atas platform haram bernama PAKATAN RAKYAT yang haram disokong kerana menggalakkan perbuatan bertentangan dengan Islam seperti mencari gaduh atau menuduh orang sesuka hati.


Ayuh !! kita habiskan peluru kita pastikan mereka akan tumbang kali ini dan menjadikan ia satu hadiah sangat bermakna kepada Perdana Menteri kita yang baru menyamut 100 hari menjadi PM semalam.


10 Julai 2009

Edisi MB Selangor : DAP Selangor terkejut dengan kenyataan Azmin Ali

SHAH ALAM: Pengerusi DAP Selangor, Ean Yong Hian Wah terkejut dan kesal dengan kenyataan Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Antarabangsa, Azmin Ali yang mendesak kerajaan negeri merombak barisan Anggota Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (exco) dan menyifatkan Majlis Tindakan Ekonomi Selangor (MTES) sebagai "mahkamah".Beliau berkata Azmin yang juga Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Pakatan Rakyat, perlu bertindak lebih proaktif untuk memahami dasar-dasar kerajaan negeri jika berasa tidak puas hati dan musykil terhadap pelaksanaannya."Saya berharap YB Azmin Ali membuat siasatan terlebih dahulu untuk mengelakkan sebarang kenyataan yang tersalah sasaran," kata Yong dalam satu kenyataan hari ini.Semalam, Azmin meminta Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim merombak barisan anggota exco yang didakwanya gagal melaksanakan tugas.Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu membuat desakan berkenaan kerana antara lain dipercayai kecewa dengan pelantikan anggota Majlis Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dan kegagalan barisan exco memajukan Selangor.Azmin turut membidas fungsi MTES yang menjalankan siasatan dan menjatuhkan hukuman berdasarkan prejudis, sekali gus dikatakannya tidak baik untuk menjana pertumbuhan ekonomi Selangor.Yong juga berkata Azmin tidak sepatunya menyalahkan anggota exco kerajaan negeri Selangor, Ronnie Liu Tian Khiew hanya kerana beliau mengumumkan senarai anggota PBT yang tidak lengkap bagi penggal 2009/2010."Kejadian ini berlaku kerana salah satu parti komponen (Pakatan Rakyat) tidak dapat menyelaraskan senarai anggota PBT parti tersebut pada masa yang ditetapkan dan mengakibatkan YB Ronnie Liu terpaksa membuat pengumuman pada tarikh yang dijanjikan oleh kerajaan negeri," kata beliau yang juga anggota exco kerajaan negeri.BERNAMA( SUMBER : MSTAR ONLINE )
KOMEN PANGLIMA :Khalid Ibrahim sudah dikritik oleh kawan yang juga orang kuat DSAI iaitu Azmin Ali. Beberapa sudut perlu dilihat mesej tersirat di sebalik kenyataan tersebut -


1- Bertujuan mengalih isu yang sedang melanda parti PKR berkenaan Kampung Pala yang begitu heboh diperkatakan di seluruh negara. Tindakan yang sama sebelum ini ketika Karpal menyuruh Anwar bertaubat bagi mengalih isu. Dan kesudahannya ialah Karpal masih lagi 'tidur sebantal' dengan Anwar di atas 'katil Pakatan Rakyat !! Lihat juga kes DAP Kedah yang membuat desakan menentang tindakan PAS Kedah dan hari ini ( semalam ) DAP kembali 'memeluk PAS' dengan 'asyik' sekali.. Drama yang sentiasa berulang.2- Kenyataan akhbar bahawa DAP terkejut dengan statement Azmin juga satu sandiwara. Mereka berlakon dengan baik sekali demi mengelakkan rakyat melihat kes Anwar Ibrahim yang ditangguh lagi kepada 15 Julai ini. Kerana rakyat sebenarnya akan beralih sokongan kepada BN jika mereka sedar bahawa Anwar Ibrahim tidak berani berdepan dengan Saiful Bukhari kali ini..3-Azmin Ali tidak sabar lagi menunggu untuk menjadi MB maka tindakan menggulingkan MB Khalid Ibrahim. Menurut satu sumber yang sahihi, adalah tidak mustahil bahawa orang-orang PKR sendiri akan menjatuhkan Khalid Ibrahim dengan mendedahkan satu persatu tindakan Khalid Ibrahim yang sangat cenderung kepada Cina DAP hingga mengenepikan bangsa Melayu di Selangor. Mereka yang kecewa tersebut akan mengedarkan email kepada blogger2 untuk disebarkan.. Jika saya mendapat perinciannya saya akan mendedahkan kepada anda Insya Allah !Kesimpulannya : Geng Pakatan Rosak ( bukan Pakatan Rakyat ) adalah pakatan rapuh dan berpecah belah. Mereka menggambarkan kesatuan mereka kukuh namun mereka tidak bersatu hati sebenarnya. Perjuangan mereka hanya untuk melepaskan kebencian kepada lawan mereka yang terbukti berjaya mentadbir negara ini selama 51 tahun.Jika anda ada senarai janji janji mereka yang gagal dilaksanakan maka sila edarkan atau siar di blog atau Facebook untuk kita tunjukkan kepada rakyat SIAPA LIDAH BERCABANG SEBENARNYA !!SILA BACA DI SINI http://mymassa.com/myvoice/voice.php?blogid=10 CERITA AZMIN BAKAL MB BARU SELANGOR DAN JUGA ARTIKEL GAP http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/2008/11/mb-khalid-ibrahim-bakal-disingkirkan.html

KITA TUNGGU SAHAJA PENDEDAHAN TENTANG SALAH LAKU KHALID IBRAHIM DAN LAGI BAGUS JIKA PENYOKONG PKR KELUAR BERAMAI RAMAI DARI PKR SEBELUM IA AKAN JATUH SATU PERSATU DI SELANGOR. TIDAK MUSTAHIL KALI INI KHALID IBRAHIM AKAN TERPERANGKAP DAN TIDAK DAPAT LARI LAGI.SEPANDAI PANDAI TUPAI MELOMPAT AKHIRNYA AKAN JATUH KE TANAH JUA.[mb011.JPG]

gambar hiasan : GAP