Pengikut Blog Panglima

Translate

Video Pilihan

11 Februari 2011

Edisi Agama : Akibat Pemberontakan Lawan Pemerintah 3 Amirul Mukminin Dan 2 Cucu Rasulullah Terbunuh !!!


Assalamu'alaikum.

Pembaca yang budiman,
Pembunuhan Amirul Mukminin Umar Al Khothab dek kerana puak penderhaka. Puak penderhaka ini sering membuat onak,fitnah sana-sini dan rasa tidak berpuas hati dengan Umar. Pembunuhan Umar adalah fitnah yang terbesar berlaku dizaman sahabat.

Pembunuhan Amirul Mukminin Usman Affan jugak angkara puak penderhaka yang sering tidak berpuas hati dengan apa yang dilaksanakan oleh saidina Usman. Mereka memfitnah bahawa saidina Usman mengutamakan kroni (suku-sakatnya) dan bermacam-macam fitnah yang dihemburkan kepada saidina Usman. Akhirnya beliau kecundang ditangan puak penderhaka.

Saidina Ali terbunuh dek kerana puak penderhaka yang sering memainkan sentimen hasutan bahawa saidina Ali ada kena mengena dengan pembunuhan saidina Usman. Mereka jugak mendakwa bahawa saidina Ali tidak mengambil tindakan ke atas pembunuh saidina Usman. Ade saje puak-puak penderhaka ini yang membuat huru-hara didalam negara.

Cucu Rasulullah s.a.w. iaitu saidina Hassan dan Hussein jugak terbunuh dek kerana umat Islam ketika itu senantiasa didalam suasana pergolakan inginkan kuasa. Semuanya bersabit dengan dengki-mendengki terhadap kuasa politik.
Perhatikanlah wahai puak-puak penderhaka sepertimana sabda Nabi ini:

Hadis Muslim Jilid 1 No. 69:

Dari Huzaifah,katanya: "Ia mendengar khabar bahwa ada seorang yang membuat fitnah dengan perkataan: maka berkatalah ia: 'Saya dengar Rasulullah SAW bersabda: 'Tukang fitnah tidaklah akan masuk syurga.' "

Wassalam.


Sumber : http://sukusakat-hangtuah.blogspot.com/2011/02/akibat-tidak-taat-pemerintah-3-amirul.htmlJangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Tiada ulasan:

Cari Blog Ini

Translate