Pengikut Blog Panglima

Translate

Video Pilihan

06 Mei 2010

PRK SIBU SIRI 01 : RAKYAT SARAWAK DIHINA PAKATAN RAKYAT ISU CAWAT


1. PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT DARI PARTI PAS TELAH MENGHINA PENDUDUK BATANG AI APABILA MENGAITKAN KEKALAHAN MEREKA DENGAN ISU CAWAT.KATA HAJI HADI : KITA KALAH SEBAB MEREKA NI (RAKYAT BATANG AI) TAK RETI UNDI, PAKAI CAWAT LAGI.

2. SIKAP TIDAK DAPAT MENERIMA KEKALAHAN DENGAN MENYALAHKAN PENGUNDI ADALAH 'AKHLAK' PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT DARI DULU HINGGA SEKARANG.

3. JELAS BERBEZA DENGAN BARISAN NASIONAL YANG DENGAN HATI TERBUKA MENERIMA KEKALAHAN MESKIPUN MEREKA LEBIH BERKUASA DARI PAKATAN RAKYAT.

4. TERBARU CALON PRK HULU SELANGOR ZAID IBRAHIM TELAH MENFAILKAN PETISYEN TERHADAP KEPUTUSAN PRK BARU BARU INI SEBAGAI TANDA TIDAK PUAS HATI DENGAN KEPUTUSAN RAKYAT MENOLAK BELIAU.

5. WALHAL DENGAN BERBAGAI SKANDAL DAN KORUPSI AKHLAK SEMEMANGNYA IA TELAH MELOYAKAN RAKYAT HULU SELANGOR DARI MENGUNDI BELIAU SEBAGAI WAKIL PARLIMEN MEREKA.

6. BUKAN SAHAJA SPR YANG DITUDUH TIDAK ADIL BAHKAN SEKARANG MEREKA SEDANG MENYERANG POLIS BERHUBUNG ISU KEMATIAAN AMINULRASHID.

7. KETIKA KEMATIAN TEOH BENG HOCK MEREKA JUGA MENGANDAIKAN BAHAWA SPRM TELAH MEMBUNUH TBH WALHAL KEPUTUSAN INKUES MENUNJUKKAN SEBALIKNYA.

8. INSTITUSI KEHAKIMAN JUGA DITUDUH BIAS KEPADA KERAJAAN OLEH PEMBANGKANG SEMASA PERBICARAAN KES LIWAT ANWAR IBRAHIM. WALHAL SEMUA TAHU BAHAWA KERAJAAN TIDAK PERNAH MENGGUNAKAN KUASANYA UNTUK MENEKAN HAKIM  BAGI MEMATUHI KEHENDAK MEREKA.

9. DALAM ISU ALTANTUNYA JUGA MEREKA MENUDUH PM DAN ISTERI WALAUPUN JELAS SEKALI BAHAWA ANWARLAH YANG TELAH MENYURUH ZULKIFLI NORDIN UNTUK MEREKA-REKA CERITA MENGAITKAN MEREKA BERDUA DENGAN KES ALTANTUNYA.

10. TERBARU KICKDEFELLA TELAH MEMBONGKAR RAHSIA RM4 JUTA TELAH DISUNTIK DALAM SEBUAH SYARIKAT MULTIMEDIA UNTUK MEMBINA PERSEPSI NEGATIF/BOHONG TERHADAP KERAJAAN TUN ABDULLAH.

11. JELAS BAHAWA USAHA MERUNTUHKAN KREDIBILITI KERAJAAN TELAH DIBANTU PELBAGAI PIHAK YANG KITA TIDAK PASTI ADAKAH MEREKA RAKYAT MALAYSIA ATAU AGEN ASING YANG MAHUKAN KITA BERADA DALAM HURU HARA !

12. RAKYAT SIBU PERLU MENELITI SEMUA FAKTA INI SEBELUM MEMBERIKAN UNDI MEREKA PADA PAKATAN RAKYAT 16 MEI 2010 AKAN DATANG.

13. JANGAN TERPENGARUH DENGAN JANJI JANJI MANIS PEMBANGKANG YANG HANYA TAHU MENABUR JANJI TETAPI GAGAL MENUNAIKANNYA.BERBANDING BARISAN NASIONAL YANG TELAH BERJANJI DAN MAMPU MENGOTAKAN JANJI JANJI YANG DIUCAPKANNYA. 

14. APA KATA PANGKAH SAHAJA BARISAN NASIONAL UNTUK AJAR PAKATAN HARAM YANG MENGGUNAKAN NAMA RAKYAT TETAPI SEBENARNYA MENIPU RAKYAT 1MALAYSIA!!!
GAMBAR BLOG ANGIN PERUBAHAN

1 ulasan:

Nabau berkata...

Sebenarnya kami bangga dengan pakaian cawat iaitu pakaian tradisional kami.

Apa yang kami nak malukan, seperti juga artis melayu yang berpakaian terdedah sana sini. Kenapa mereka tak malu sedangkan itu bukan pakaian tradisi mereka.

Saya sebagai warga penan Sarawak lebih malu jika melihat warga melayu Islam yang berpakaian dedah aurat (kalau ikut hukum islam haram). Islam jenis apa tuh!...

Malulah sikit pada kami kaum asli.

Cari Blog Ini

Translate