
Amy Cheong merupakan salah seorang pegawai kerajaan di Singapora yang telah dibuang kerja kerana tindakan beliau menulis status melalui akaun FB miliknya yang berbaur perkauman. Di dalam status itu, Amy di katakan mengutuk orang Melayu kerana majlis perkahwinan yang dilansungkan di kawasan kediaman beliau.
Mungkin ini boleh menjadi sedikit contoh kepada KDN Malaysia agar turut mengambil tindakan keras terhadap mana-mana individu yang berlaku rasist atau meniup api perkauman samada dalam FB dan sebagainya.
Kerajaan tidak boleh terlalu berlembut dengan pesalah kerana khuatir akan bertambah manusia yang semakin kurang ajar.

Bukan apa, kita bimbang rakyat sendiri yang bertindak jika pihak berkuasa buat tidak endah dengan kes berat seperti ini. Lupakah dengan apa yang berlaku terhadap budak India yang hina Rasullullah baru-baru ini melalui akaun FB beliau. Rumah beliau telah diserang oleh Individu yang tidak dikenali.
Sent from my iPad
1 ulasan:
Kerajaan Malaysia terlalu berlembut. Peraturan dan undang-undang sudah ada tetapi perlaksanaannya sahaja tidak lengkap. Anwar pernah menghina negara diluar negara sepatutnya dah dilicutkan kerakyatan.
Catat Ulasan