Pengikut Blog Panglima

Translate

Video Pilihan

27 November 2008

PILIHANRAYA LOGO BLOGGER PEMBELA NEGARA

Logo 1


Logo 2


Logo 3


Logo 4


Logo 5

Logo 6

Logo 7




Pertama sekali saya mohon maaf kerana tidak menyedari email sudah dihantar sebenarnya oleh Desperado Ketua Biro Multimedia Blogger Pembela Negara sejak pagi semalam lagi. Waktu 8.46 pagi memberi mesej bahawa beliau berusaha keras menyediakan logo seperti yang dikehendaki oleh ahli ahli meskipun tanpa ada ganjaran diberikan atas usahanya yang sangat mulia ini.

Cadangan supaya keris diubah 180 darjah, diletakkan nama Allah Muhammad dan diterangkan lagi 'keseriusan' warna telah diterima oleh Des dan dilaksanakan beliau di dalam logo logo yang akan kita pilih di atas...

Sekarang, kita akan adakan pilihanraya maya untuk undian logo mana yang anda sebagai ahli BPN suka... Jika ada cadangan lain kita akan pertimbangkan( namun setakat ini logo Des saja yang ada )

Sila tulis nama dan blog anda dan nyatakan logo mana yang dipilih berdasarkan nombor yang saya letakkan di setiap logo di ruang komen.

Hanya ahli BPN sahaja diterima undiannya dan yang lain boleh mengundi tanpa dikira sebagai penentu keputusan pemilihan logo rasmi Blogger Pembela Negara ini..

Ada satu logo ditulis BPL.. Tetapi ia diletakkan juga dalam senarai bagi memberi peluang ahli menilainya. Jika dipilih, barangkali Des dapat mengubah sedikit kesilapan tidak disengajaan itu...


Thanks a lot Bro Desperado ( http://pilihan-anda.blogspot.com ) sebagai Ketua Biro Multimedia kita..

Marilah mari Mari Mengundi !!!

32 ulasan:

Panglima Perang Cyber berkata...

Saya pilih Logo 7 untuk Logo Rasmi BPN




Panglima Perang Cyber
http://penembak-tepat.blogspot.com

Admin berkata...

Adeh..camner takleh perasan!...Soryy! Kalau yang B.P.L tu dipilih, ianya akan diupgrade semula...harap maaf

p/s: Dok teringat Barclays Premier League la ni...ampes!

Tai berkata...

Encik boleh tak terangkan serba ringkas isi kandungan logo. Wah, bagi saya agak susah sikit nak pilih kalau tak tau isi kandungan.

AbgTuah berkata...

Salam,

Undi Logo 4.



AbangTuah
http://abangtuah.blogspot.com

PasMuda berkata...

Sori, saya bkn ahli BPN tp nak beri pendapat sikit.

i. Keris utk logo 6 & 7 tu cantik.

ii. Tulisan / banner Bloggers Pembela Negara tu gelap sgt.

iii. Kalau blh, perisai yg warna grey tu bagi cerah sikit.

Cuma beri pandangan. Tp kalau antara 7 logo tu, logo 7 lbh baik

sumandak bayu berkata...

Salam Bro,

UNDI NO 7....

Mata Hati Jiwa berkata...

logo 4..cerah ckit yg lain golap..maaf byk komen lak..

Taminsari berkata...

Salam bloggers.
No.6 & 7 nampak molek. Tetapi saya pilih yang No.7.
Tq.

Ahli BPN
Taminsari
belantan.blogspot.com

MyIdea berkata...

Salam..

No 4 cantik..

Tapi kalau boleh, cerahkan sedikit tulisan tu..

wassalam

GAP KEMBALI berkata...

GAP PILIH NO 4 !!!

4 TANDA KHALIFAH AR RASHIDIN
4 TANDA SURAH AL IKHLAS
4 TANDA BOLEH ISTERI EMPAT

HAHAHAHAHA

Panglima Perang Cyber berkata...

GAP >> kita ada

7 petala langit

7 petala bumi.

7 benua.

7 hari.

7 lapis syurga


Banyak lagi tetapi No 7 tetap undian saya :)

Kita tengok keputusan nanti GAP..jangan marah !

minta medan info mengundi juga yer hahaha.

Undia akan ditutup jam 11.59 malam 59saat...

Jeepers Creepers berkata...

Assalamualaikum

Saya pilih nom 7

ahli BPN
yb Raz
http://malaysiaheaven.blogspot.com

Al Haadi berkata...

saya belum lagi join geng pembela negara, tapi saya pilih nombor 4 he he he

Panglima Perang Cyber berkata...

Al Haadi, jemput join.. Mudah saja, siarkan resolusi dan buat list ahli di blog saudara/i...

then bgtahu saya nama blog anda

MK IV berkata...

Salam...

Bro, boleh tak aku joint group korang Bloggers pembela negara,aku dah naik menyampah la tengok puak-puak pakatan rakyat. kolo boleh bro tolong link kan la blog aku...

darulehsantoday.blogspot.com

thanks bro..

Awanama berkata...

No 4.

Kembara Politik

Tai berkata...

Kerajaan pakatan rakyat perak dah buat seketeriat. 26 penulis blog berjanji untuk menyebarkan dasar-dasar Pr perak. Berita dari Ntv7.

Aspirasi berkata...

No 6 pilihan aspirasi

Generasi Pejuang Bangsa berkata...

pejuang bangsa memilih logo 6 ..

sejarahmelayu.blogspot.com

add berkata...

Salam perjuangan;

Saya pilih logo 6 tetapi;
Kalau boleh la....
1.Guna warna pada logo 5.
2.Tukar hulukeris kepada yang lebih "mengancam" sikit.
3.Mata keris dah cukup bagus (nampak real)

Mohon mencadang,,, saya tak reti nak buat tu

Amz CamPro berkata...

aku sokong logo4...amzcampro.blogspot.com...huhu

IPOH MALAY berkata...

nombor 4 !!!!!!!!

saya mesti pilihhhh

:-)

azreen berkata...

no 6..

p/s macam mane saya boleh jadi ahli?

Sangtawal Sakranta berkata...

salam semua.

saya pilih Logo no. 7.

ada cadangan lagi ni.....pendapat je....jgn marah ye panglima atau DES...

kalau tak boleh pakai lambang jata negara,apa kata kita buang lambang 2 ekor harimau dan lambang 13@14 buah negeri-negeri tu. gambar warna kuning bintang bucu 13 tu letak central,besarkan sikit,lepas tu letak huruf BPN dalam bintang...lepas tu gambar harimau tu ganti dengan bulan sabit warna kuning atau putih sebelah menyebelah.... buang lambang kebinatangan seperti buang sifat mazmumah dalam diri,bulan yang mengapit bintang kiri kanan adalah lambang misi dan visi BPN yang berteraskan agama islam dan cuba menjaga agama islam dari anasir luar dan dalam dari segala ancaman...bintang bucu 13 menandakann persepakatan blogger dari seluruh malaysia untuk membela agama dan negara...angka ni...paklah pun suka...he he he... lagi pula lambang zionis banyak mengandungi angka 13..ini bermakna kita cuba melawan zionis secara seimbang dari pelbagai arah dan sudut...nak best lagi ...letak bintang 313 bucu....lagi dalam maksudnya...313 surah....313 tentera B***r...dan banyak lagi lah...

backgroundnya pula kalau boleh jangan hitam sebab hitam itu cahaya kejahatan dan zulmat...letak la warna merah + hijau + biru ke : warna primer atau warna penyatuan blogger umno,pas atau keadilan yang bergabung dan bersatu dialam maya dengan satu misi membela agama,bangsa dan negara.

lambang background tu macam lencana syeriff...dah ok..tapi kalau tukar ke bentuk Al-quran terbuka macam mana??? sebab lambang kitab merujuk kepada sumber rujukan pembela adalah al-Qur an dan sunnah...ini pendapat saja...

satu lagi...kalau tak setuju pun tak apa...kalimah Allah tu kalau boleh cari yang huruf HA yang tertutup...sekarang ni pun ok...hanyak bentuk kaligrafi je berubah...tapi sekali tengok macam huruf DA...atau RO ..tidak sedap mata memandang bagi yang selalu melihat kalimah ini dalam diam dan dalam pejam....kalau boleh tukar posisi kalimah Allah ke atas kiri dan kalimah Muhammad ke atas kanan...memang betul ,bila kita lihat kearah logo itu... Allah di sebelah kanan tapi bila logo melihat kita kalimah Allah jadi disebelah kiri sebenarnya....ada orang faham maksud saya dan mungkin ada yang tidak faham....terpulanglah...yang pasti Kalimah Allah mesti disebelah kanan muhammad dimana mana pun.

antara kalimah Allah dan Muhammad itu cari lambang payung mahkota warna kuning melambangkan raja atau ketuanan melayu....kita berjuang biar ada ketua...ketuanya disini ialah raja raja melayu yang berdaulat.

maaf panglima,DES dan lain lain member ye...ini pendapat saya je...fikiran dan minda saya memang kata begitu...jadi saya suarakan lah...kalau nak teruskan yang sekarang ni pun kira ok dah.saya sokong...

tak tidur lagi lah DES malam ni....kena buat logo tu..ha ha ha ha...

tak apa DES...lepas ni kita pakat belanja makan....

sangtawal sakranta

http://www.sangtawal.blogspot.com

Awanama berkata...

Gerek sehh logo BPN...Caya la..semua logo pun ok..Rasa bersemangat plak bila tegok logo2 ni..Teruskan usaha murni membela agama, bangsa dan negara.. Hapuskan petualang bangasa..

Pemerhati Blog
Ulat&Kulat

Panglima Perang Cyber berkata...

sang tawal >>> hebat cadangan u bro.

harap DES dapat baca komen u...

tq beri idea berharga tuan !

LEKIR berkata...

Assalamualaikum,

Lekir undi No.7

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) berkata...

pang5.. kawe undi no 2

tapi kalau keris bersilang telanjang lagi nampak jantan. ni dok sembunyi aje.

org melayu ada tanjak atau semutar. elok dibuat muka melayu dengan semutar atau bertanjak

pandangan sahaja... boleh fikir

Jamo berkata...

Assalamualaikum sahabat2 bloggers,

Maaf kerana lambat sedikit mengikuti perkembangan BPN kerana kesibukan. Namun hasrat melihat kerjasama para2 bloggers dalam memperjuangkan agama, bangsa dan negara amat baik sekali.

Mengenai pilihan logo yang masih diperingkat pemilihan semula, komentar sangtawal banyak memberi panduan dari segi penilaian bentuk, colour, lambang dan lain-lain yang perlu di selaraskan supaya tidak menjadi lambang/logo yang membolehkam pihak lawan mengubah kepada suatu bentuk yang tidak diingini.

Cuma satu sahaja komen SP mengenai logo, menarik tetapi perhatian SP adalah pada keris. Jika dilihat dari jauh atau sekali pandang seumpama "tanduk". Ini akan memberikan satu ruang kepada pihak lain mengekploitasi logo tersebut. Harap maaf jika pendapat ini menyinggung perasaan.

Diharap dapat juga disediakan logo dalam pelbagai bentuk lainnya. Pihak SP amat mengikuti segala perkembangan terkini dari pihak BPN.

Sekian,

Admin.
SuaraPolitik.com
Informasi Semasa Isu-Isu Politik Malaysia.

Mohd Farid Bin Mohd Taufik berkata...

saya undi nombor 7....
hidup melayu

ڤنا مينڠ / PENA MINANG berkata...

NOMBOR BERAPA TAK KESAH JANJI ADA MAKNA.

www.penaminang.blogspot.com

Unknown berkata...

salam perjuangan

saya memilih no 7....so nicely

sebab keris yang digunakan dalam no 7 adalah keris tradisi melayu semenanjung.....

memandangkan jata negara kelihatan jelas.....keris kena jelas gak....

sokong

Cari Blog Ini

Translate