Pengikut Blog Panglima

Translate

Video Pilihan

17 April 2009

Edisi Khas : Resolusi 6 / 2009 BPN - Video Palsu Mencemarkan imej Perdana Menteri Malaysia Oleh Pembangkang




1. BPN merasa sangat kecewa, sedih dan marah dengan tindakan seorang bergelar Malaysianews yang telah membuat video klip menghina Perdana Menteri Malaysia YAB Dato Seri Najib Tun Razak. 

2. Ini kerana jelas ucapan yang diubah dan dicantum menzahirkan satu gambaran palsu yang berbeza sama sekali dengan ucapan sebenar YAB PM dan boleh menimbulkan keresahan berpanjangan rakyat yang pasti akan marah dengan tindakan tersebut.

2. BPN merasakan perbuatan ini sangat kotor, jijik dan tidak berbudi pekerti yang mulia kerana ia melibatkan maruah seorang Ketua Kerajaan bagi negara Malaysia. 

3. Perbuatan sebegini perlu dihentikan dengan segera sebelum ia merebak atau menjadi perbalahan antara ahli parti politik pro atau anti kerajaan demi memastikan keamanan dan ketenangan rakyat Malaysia berkekalan sampai bila bila.

4. BPN mendesak pihak berkuasa mengambil tindakan tegas dan keras terhadap individu yang terlibat mencipta atau menyebarkannya, untuk menjadi pengajaran dan iktibar agar tidak lagi berulang pada masa masa akan datang.


Video tersebut ada di bawah ini ( link asal klik sini ):


14 ulasan:

Xeno berkata...

Heh..malaysiaNews mwmang. dia nak buat lawak.

Diorang x jumpa fakta yg diorg nak, so, diorg reka la fakta sendiri. dulu dgn video Paklah dan KJ pun ada apa. Tapi org yg bijak akan ambil ini sebagai 'Parody' (lawak) sahaja. Seperti bende2 lain dalam media Fuckatan Riot.

Amz CamPro berkata...

aku dah penah tgk ni,die ubah ckp najib jadi perkataan babi kat ujung2 die...buat lawak lah kononnya...

hilbert berkata...

Salam,
Bagi saya orang yang telah membuat serta menerbitkan klip video "babi & politik wang" itu harus lah di kenakan tindakkan segera. Jika beliau dibiarkan berterusan menggunakan kepakaran bodoh begitu, saya khuatir segala sisa-sisa nilai kemanusiaan dalam diri dan jiwanya akan lupus terus.

Yang menyedihkan, orang ini ada bakat serta kreatif, tetapi telah disalah gunakan, kepakaran beliau digunakan untuk perkara yang merugikan diri beliau sendiri serta mengaibkan orang lain.

Apakah tiada cara lain lagi bagi beliau untuk menyuarakan rasa tidak puashati? Bagi saya orang ini harus diselamatkan sebelum beliau lemas dalam kebanjiran fitnah yang semakin menjadi-jadi sejak akhir-akhir ini.

Sekian,.

Panglima Perang Cyber berkata...

ini juga antara hasil kreativiti songsang penyokong PR untuk hodohkan PM selepas Tian Chua juga tempoh hari mengaku mereka gambar Najib, Razak Baginda dan Altantunya..

macam macam...

cuma soalnya kenapa Najib menjadi sasaran mereka begitu sekali?

rasanya tentu anda tahu...

orang digeruni pembangkang biasanya orang hebat

HousePK berkata...

garamanis said...

OM SAPA NAK JOIN AKU TONGGOK BEER MLM NIE KAT ZOUK..

PENAKUT LA KORANG..MENJERIT BERANI LA KAT DALAM NIE..

OII DUBUK NAK TAKUT APA NGAN DOSA..KITA MABUK-MABUK, CARI POMPUAN KITA BAGI ANAK HARAM SEORANG DUA..

TAHUN 2013 KITA JADI AHLI PAS, PASTU KITA PANGKAH PAS..

NIK AJIS DAH JANJI NAK BAGI SYURGA KAT KITA..

APA NAK TAKUT DUBUK KUNYIT OIITT..

YANG MANA BLACK METAL..MINUM JER DARAH KAMBING, BAKAR JER AL-QURAN TUH APA NAK RISAU..TAHUN 2013 HANG PANGKAH PAS KOMFOM SYURGA..

April 17, 2009 5:16 PM
--------------------------------
Ayat-ayat cinta di atas aku copy paste dari post comment blog parpukari. Cantik bahasa yang digunakan oleh ahli BPN. Siap mainkan hukun2 Allah yang dah nyata berdosa permainkan hukum agama. Ini hina Islam namanya. Lagi teruk dari hina sesama manusia.

Unknown berkata...

MESTI TN PANGLIMA XKAN AMEK KESAH PSAL KOMEN GARAMANIS TU..DIE AKAN BACKUP PNYE..

Malaysian-2Day berkata...

video edited camtu hanya org bodoh je yg percaya. tapi sememangnya kurang ajar dan tak reti adat dan amat perlu di ambil tindakan tegas oleh pihak berkuasa. Dulu kita biarkan cina nyanyi lagu negaraku, kutuk2 agama kita, kita ni terlalu bersabar, tapi kadang2 sabar tu tak bertempat.

kita pun boleh gak kalau nak edit2 camni, tapi rasa nya perbuatan tu memperbodohkan diri kita sendiri je. Biarlah derang dgn cara bodoh derang tu, semoga satu hari derang akan sedar apa yang derang buat.

Generasi Pejuang Bangsa berkata...

memang anak haram hanief ini ..dahulu fitnah edit ucapan mahathir ,khairy dan pak lah ..kini najib pulak


ada otak tp salah guna ...semoga tuhan beri pembalasan kepada dia ..

Awanama berkata...

Datuk Seri Najib sepatutnya dah mula tegas gunakan ISA dlm kes2 mcm nie

MOHD FUAD YAHAYA berkata...

masukkan orang yang kurang ajar macam ni ke dalam ISA!

ini dah kira menghasut orang ramai!

tak boleh dibiarkan!

tindakan tegas patut dikenakan!

MANZ berkata...

Salam,mmg perangai orang PR mcm tue,kita jangan ambil hati sangat,mesti pengirim video tue datang dari elangor,tue yang asyik teringat dan mimpi tentang PROJEK BABI PR DI SEPANG.

Akar Umbi berkata...

Bagi aku, ianya satu hasil agak kreatif

Taminsari berkata...

Salam Pang5..

Apa yang boleh saya katakan adalah Mamat yang bernama Hanief ini adalah KURANG AJAR???
Tindakan susulan sepatutnya diambil terhadap Mamat ini..

Panglima Perang Cyber berkata...

Kreatif tidak bertempat tidak patut juga.

kerana kita perlu menyalurkan kreativiti untuk membina negara, bukan untuk menghina pemimpin negara kita.

tq pandangan sahabat2 semua.

Cari Blog Ini

Translate