Pengikut Blog Panglima

Translate

Video Pilihan

18 Ogos 2010

Pembangkang jelas cuba perdayakan rakyat FELDA melalui tindakan saman mereka !
Hebat Ahli Parlimen Subang, SIVARASA dan Mazlan Aliman, AJK PAS Pusat yang menggunakan Saman ke FELDA oleh para peneroka utk mengaut keuntungan dan kepentingan mereka. Ini adalah borang yg harus diisi oleh 766 peneroka Felda Serting, Negeri Sembilan sebelum tindakan tersebut dibuat. Mereka ini akan turun ke kawasan rancangan FELDA dan FELCRA. Berceramah dgn fakta yg tidak betul dan memanipulasi pemikiran peneroka supaya mereka akan memperjuangkan keadilan utk rakyat.Walhal, sudah berpuluh tahun para peneroka menikmati hasil tanpa ada sebarang isu. Ini kerana mereka ada udang di sebalik mee!

Sivarasa tahu bahawa peneroka akan kalah dlm kes saman tersebut. Mengapa begitu? Isu buah sawit dan getah yg mengeluarkan hasil adalah bergantung kpd struktur muka bumi,cuaca dan tanah.

Secara logik, Bolehkah kita pastikan pokok yg kita tanam di tanah gersang tidak akan mati dan mengeluarkan buah yg byk sedangkan kita tidak pernah siram, jaga dan letakkan baja?

Bukankah kuasa Allah swt menentukan segalanya. Mampukah kita melawan Qada' dan Qadar Tuhan!

Bayangkan bahawa setiap peneroka harus membayar RM500 selepas mengisi borang tersebut (belum termasuk kos-kos lain lagi) dan saman yg dibuat adalah sebanyak RM200 juta. SIAPA YANG AKAN UNTUNG!

Sekiranya menang mereka akan mendapat 30% atau RM60 juta dan sekiranya kalah mereka tetap akan mendapat paling kurang RM383,00.00 (766 org x RM500). Mudah bukan mereka buat duit? SIapa yang TERTIPU dan TERKENA? Fikir-fikirkanlah wahai peneroka...Kenapa PENEROKA? Sebab peneroka berada dalam kelompok yg ramai maka keuntungan yg dikaut adalah BERGANDA!!..4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bilalah peneroka2 tu nk sedar yg mereka telah ditipu. selama mereka susah adakah beruk yg so call'pejuang' dtg membantu mereka. adakah peneroka lupa sapa yg bantu mereka selama ini sampai mereka senang. cuba bandingkan kehidupan mereka dgn nelayan yg berharap pada hasil laut yg tak ketentuan cuacanya. mereka lebih bernasib baik. sedarlah.
tahu kah peneroka...si sivarasa dan mazlan alimin tu nk cari duit cara mudah dgn taburan fitnah dan memperbodohkan peneroka. tanya mereka knp bila peneroka dh senang baru nk dtg ?

C L J berkata...

Layakkah peguam peguam yang terlibat dengan mana mana parti politik pembangkang mewakili pehak menyaman agensi kerajaan ?

Kalau ikut senario yang sedang digunakan oleh AnuWar dalam kes liwatnya nampak seperti dah jadi tidak layak tu.

AMBAJ berkata...

TANIAH, YANG PANDAI PEMBANGKANG DAN YANG BODOH ORANG FELDA. RAKYAT FELDA MEMANG BODOH.

Tanpa Nama berkata...

Depa (Cina & India) bermuslihat nak rivatekan & Takeover felda...biaq melayu takde keja..dan diisi pendatang baru

Cari Blog Ini

Translate