Pengikut Blog Panglima

Translate

31 Julai 2017

Blog Laksamana Bukit Bintang dedah nama sebenar MAHATHIR S/O ISKANDAR KUTTY


Kecoh bila nama sebenar Mahathir didedahkan oleh Naib Presiden UMNO DS Dr Ahmad Zahid hari ini di Kelana Jaya. Ketika perasmian mesyuarat perwakilan bahagian tersebut petang Ahad semalam.


Ramai melompat tidak setuju kerana dirasakan perkauman namun lebih ramai yang telah lama meluat merasa seolah -olah 'buku bertemu ruas' apabila didedahkan nama sebenar beliau. Yang jarang didedahkan seperti mana dilakukan oleh Zahid.

Siri penentangan Mahathir sejak zaman Tunku Abdul Rahman diikuti Zaman Pak Lah dan sekarang zaman Najib sudah diketahui umum. Ertinya beliau seorang yang suka melawan arus sehinggalah arus tersebut mengikut arus dia.

Mendedahkan nama sebenar bukan bermaksud mahu menghina sesiapa atau bangsa apa namun untuk menyedarkan penyokongnya bahawa orang sebegini tidak mudah dipercayai.

Kerana selepas 22 tahun menjadi PM dan telah pun bersara ramai pula masih terpedaya dengan permainan politik beliau dan diperdaya kemudiannya selepas itu isu demi isu yang tidak masuk akal dan terus diperdaya dan terpedaya lagi.

Masalah perpecahan Melayu makin melebar dan antara punca tidak lain dari orang bernama Mahathir yang disahkan bukan asli Melayu.

Sikap sebenar Melayu jauh berbeza dengan Mahathir kerana Melayu itu sungguh sopan santun dan hormat pemimpin serta taat setia kepada pemimpin.

Namun sikap kurang ajar ini bukan Melayu asli dan rupanya dari golongan Mamak Kutty. 

Sekali lagi bukan bermaksud semua Mamak Kutty tidak bagus tetapi kerana nila setitik rosak susu sebelanga. 

Jangan kerana Mahathir semua keturunan Mamak Kutty terpalit sama bahananya.

Jika Melayu pun mengikut perangai Mahathir maka mereka juga layak digelar keturunan seperti Mamak Kutty juga kerana sikap yang tidak melambangkan identiti Melayu sejati.Sent from my iPhone
Catat Ulasan