Pengikut Blog Panglima

02 Februari 2018

TPM @Zahid_Hamidi difitnah tawar syurga jika derma tokong

Program Makan Malam Amal Pembelian Tanah untuk Tokong Peng Aun Keong di Bagan Datuk minggu lalu dianjurkan oleh penganut agama Buddha dan dihadiri pengikutnya.

Dengan jemputan kepada YAB TPM DS Dr Ahmad Zahid Hamidi sebagai Ahli Parlimen Bagan Datuk.

Namun sedang berlegar di media sosial berkenaan kenyataan TPM yang cuba dipusing pihak tertentu di video ini https://youtu.be/8-rJ8KDSLRg seolah YAB TPM mahu memberi syurga kepada penderma tokong tersebut.

Secara mudah kita dapat faham bahawa apabila pengikut agama melakukan kebajikan kepada agamanya maka mereka akan mendapat syurga.

Agama mana pun menggunakan terma 'syurga' walaupun di sisi Islam kita menganggap syurga kita untuk orang agama kita sahaja. Tidak berlaku musyrik akan masuk syurga bersama orang beriman.

Apabila TPM DS Ahmad Zahid Hamidi mengajak penderma untuk membantu tokong mereka agar berolah 'syurga' sudah tentu 'syurga' itu adalah 'syurga' mengikut fahaman agama mereka.

Bukan TPM mahu memberi 'syurga' kepada mereka yang menderma wang kepada tokong.

Agama Islam tidak menawarkan syurga kepada penganut agama Buddha dan begitulah sebaliknya.

Apa yang berlaku salah faham dan permainan media sosial pihak tertentu untuk memusing perkataan pemimpin no 2 negara kita di saat debaran menuju PRU14 makin terasa dengan parti pembangkang semakin bercelaru dan BN makin padu.

Kecil sahaja isu ini namun apakan daya pembangkang nampaknya makin ketandusan isu mahu dimainkan di saat Bagan Datuk makin maju dengan limpahan projek bernilai bilion ringgit telah dilulus dan sedang disiapkan dalam masa terdekat.


Sent from my iPhone

Tiada ulasan:

Cari Blog Ini

Translate