Pengikut Blog Panglima

Translate

30 Mei 2018

Pulihkan BTN jangan mansuh - Pensyarah | Astro Awani

Pulihkan BTN jangan mansuh - Pensyarah | Astro Awani
Ulasan Panglima : 

Pecat Penjawat Awam dan Hapuskan BTN Agenda Utama Perjuangan DAP !!!

Memusuhi agensi kerajaan seperti BTN yang menanam patriotisme kepada rakyat adalah perjuangan utama DAP dan gerombolannya. Bukan hari ini tetapi sejak dahulu lagi.

Mereka sangat benci kerana fakta demi fakta dibentangkan dalam kem kursus yang bermatlamatkan kecintaan kepada Raja dan Negara.

Mereka juga mahu peserta menyayangi dan mentaati pemerintah kerajaan hari ini atau Gov of the day tidak kira siapa yang menerajuinya.

Kerana itu selepas JASA dihapuskan mereka juga mahu menghapuskan BTN agensi yang sejak sekian lama menjadi tulang belakang mempertahankan kerajaan dan menjadikan rakyat bersatu padu antara agama dan bangsa sehingga keharmonian terjelma dalam hubungan kehidupan mereka.
Usaha menghapuskan penjawat awam majoriti Melayu Islam juga adalah agenda DAP dari dahulu lagi. Mereka tidak menunggu peluang untuk melepaskan dendam kesumat kepada penjawat awam yang membantu Kerajaan BN mencapai kejayaan dalam menjaga keselamatan dan memelihara kemakmuran untuk faedah semua kaum di negara kita.

Anda boleh periksa kembali kenyataan DAP selama ini yang jelas mahu penjawat awam majoriti Melayu Islam dimansuhkan bilangannya dengan alasan demi alasan.
Yang paling menyedihkan ialah ada juga kalangan mereka bangsa Melayu bangsatt yang sanggup bersekongkol dengan puak durjana lagi kejam melebih Zionis di Palestin sehingga belasan ribu penjawat awam sudah kehilangan pekerjaan di saat mahu menyambut Hari Lebaran.

Tidak sedihkan pengundi muda yang seronok memilih PKR dalam PRU 14 ???

Tidak adakah sekelumit rasa belas kasihan kepada anak isteri penjawat awam yang dizalimi begitu sekali kerana mereka bekerja dengan kerajaan berstatus kontrak? Bayangkan 17 ribu jika didarab dengan tiga sudah tentu berpuluh ribu mereka akan menderita kehilangan sumber pendapatan. 

Kita doakan mereka tabah dan tidak memilih melakukan sesuatu perbuatan jenayah untuk mencari sesuap nasi demi menyara keluarga di saat kehidupan semakin mahal barangan makanan dan sukar mendapat pekerjaan...

Dulu mereka inilah yang membantu rakyat memudahkan urusan rakyat tidak kira fahaman politik untuk urusan pertukaran sekolah atau tempat kerja atau mahu memohon sokongan Menteri bagi urusan mengerjakan haji dan sebagainya.

Bukan semua urusan melibatkan kontrak kerajaan kerana bukan semua mereka yang berurusan dengan pejabat Menteri atau Timbalan Menteri ialah orang ahli perniagaan.

Sekiranya kezaliman ini berlaku kerana undi anda maka tunggulah balasan di akhirat atas perbuatan anda memilih pakatan yang korup dan kejam ini. 

Jika anda memilih pakatan maka anda sebenarnya memilih mereka yang mahu Malaysia dipenuhi dengan golongan yang sesat dan menyebarkan idea yang menyimpang dari agama Islam yang sebenar. 

Jika anda mengundi Pakatan anda juga bersubahat menzalimi peniaga termasuk rakan kita berbangsa Cina dan India yang kini kerugian jumlah yang besar kerana saham mereka merudum begitu banyak sekali sehingga ada yang hampir membunuh diri kerana tekanan atas kerugian berjumlah ratusan juta ringgit.

Baca juga berbilion pelaburan sudah ditarik keluar sejak Pakatan tidak boleh Harap ini memerintah Malaysia.

Tahniah kepada pengundi Pakatan ini dan usahlah menyesal perbuatan anda tersebut. Berdoalah agar undi anda tidak menjadi sebab anda akan masuk ke neraka jahanam di akhirat nanti...


Pulihkan BTN, jangan mansuh - Pensyarah

Pulihkan BTN, jangan mansuh - Pensyarah
LEE KUOK TIUNG: Kalau ada modul dan pelaksanaan BTN yang kurang baik, kita perbaiki. Bukan Mansuh. - Foto BERNAMA
KUALA LUMPUR: Cadangan pemansuhan Biro Tatanegara (BTN) wajar diteliti semula memandangkan agensi itu memainkan peranan penting pembentukan Bangsa Malaysia.

Pensyarah Kanan Program Komunikasi Universiti Malaysia Sabah, Dr Lee Kuok Tiung menyifatkan kewujudannya lebih tiga dekad membabitkan banyak modul dan pendekatan.

Katanya, kerajaan perlu teliti semula bahagian yang mungkin dirasakan tidak sesuai kerana BTN sendiri ada banyak aset serta bakat yang perlu diuruskan. "Objektif BTN ialah untuk tanam nilai-nilai patriotisme dalam masyarakat.

"Mungkin intipati modul itu tersasar malah di peringkat pelaksanaan juga mungkin ada kelemahan.

"Adalah lebih wajar untuk kerajaan meneliti semula kaedah dan modul yang tepat sesuai dengan objektif kewujudannya," katanya ketika dihubungi Astro AWANI pada Selasa.

Tegas beliau, kerajaan juga perlu beri perhatian tentang kebajikan penjawat awam yang turut sama keluar mengundi dan antara penyumbang kepada pembentukan Malaysia Baharu hari ini.

Malah beliau menyifatkan tindakan tergesa-gesa untuk memansuhkan BTN mampu meranapkan usaha yang telah digerakkan sejak 1970-an sebagai langkah penting mewujudkan Bangsa Malaysia.

Sebelum ini, Ahli Parlimen Setiawangsa, Nik Nazmi Nik Ahmad mencadangkan supaya BTN ditutup kerana berpendapat ia 'sangat memihak dan bersifat toksik terhadap perpaduan sejati negara' dan masih beroperasi dalam 'kerangka Perang Dingin' sedangkan dunia sudah berubah.

Cadangan itu turut disokong Pemuda PPBM, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman yang dilaporkan berkata biro itu dilihat sudah lari daripada landasan sebenar penubuhannya.


Sent from my iPhone

Tiada ulasan: