Pengikut Blog Panglima

Translate

Video Pilihan

20 Julai 2012

Bekas Kapten Mengaku Nabi Akhir Zaman - Harian Metro


‘Aku nabi akhir zaman’

Oleh Iskandar Shah Mohamed
iskandar@hmetro.com.my
E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel
DIDAKWA...Roslan (tengah) dibawa keluar dari Mahkamah Tinggi Syariah Melaka, semalam.
DIDAKWA...Roslan (tengah) dibawa keluar dari Mahkamah Tinggi Syariah Melaka, semalam.

MELAKA: Akibat tindakannya membuat pengakuan dirinya Allah dan nabi akhir zaman, seorang bekas kapten kapal dihadapkan ke Mahkamah Tinggi Syariah di sini, semalam, atas tuduhan mempersendakan agama Islam di sekitar negeri ini, kelmarin.


Tertuduh, Roslan Abdul Rahman, 44, yang berjubah putih dan berkopiah hanya kelihatan tenang ketika pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah di depan Hakim Syarie Mohd Asri Tahir.

Tertuduh dari Pahang itu kemudian mengangguk faham akan pertuduhan yang terpaksa dibacakan dua kali berikutan tertuduh mencelah ketika ditanya mengenai pengakuannya.

Roslan membuat pengakuan tidak bersalah dan memohon dibicarakan.

Mengikut pertuduhan, tertuduh didakwa mengejek-ejek agama Islam dengan perkataan ‘Aku ini nabi akhir zaman dan aku mengaku aku Allah’ di sebuah rumah di Taman Rembia Perkasa, Alor Gajah, dekat sini, jam 3.15 petang, 18 Julai lalu.



Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.

6 ulasan:

Awanama berkata...

Loo... Aku kenal brother ni. Sama-sama attend GDMSS refresher kat ALAM. Siap nak meniru jawapan aku masa test. Hehe...

Awanama berkata...

Hrp dia sedar dari kesilapannya. Amin..Dia ni exclassmate aku time sek rendah. Pljr bijak dpt 5A masuk maktab sg besi

Awanama berkata...

ex boy RMC mamat ni...budak RMC mmg banyak yg kepala x betul...semua gile glamer..ptuiii..

Teropong Hikmat berkata...

AWAS "Penyakit Mental akan jadi musuh utama Negara selagi :-

i) Hari-hari ditanamkan kebencian sesama Islam setiap masa termasuk di dalam khutbah Jumaat dan tazkirah di bulan puasa;

ii) Selagi mereka yang gian nak jadi Perdana Menteri dan menteri-menteri belum lagi berjaya;

iii) Selagi Rakyat malas guna akai tetapi lebih guna emosi

iv) selagi PRU ke13 belum selesai.

Ha...ha..ha.

mohd akhmar Mukhlisin berkata...

aslm..ni cuma nak dpt hakikat..dan membuang syariat...selagi nyawa d dlm badan syariat takan tercabut..melainkan dah meninggal...tak kira makam tertinggi ke..ape ke..jika ikut syariat pontensi nak kena azab rendah..bebanding hakikat...silap sikit terus tersasar...ketahuilah dlm mgamal syariat itu ada hakikat..tp mesti betul n shahih..Allah dtgkan pakej..cuma lambat or cepat..bergantung kesabaran hamba..:)

FRADESY RIRITIA berkata...

Hai semua

Nama saya FRADESY RIRITIA, saya berasal dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu anda semua kebenaran, setiap orang yang anda lihat pada catatan mereka di blog dan laman web ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi mangsa cerita mereka dan mereka telah merosakkan hidup saya.
Saya tidak berada di sini untuk memberitahu anda kisah bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak wang kepada mereka.

Saya di sini untuk memberitahu anda SYARIKAT PINJAMAN sebenar dan sahajalah yang ALLAH hantar untuk mengubah hidup saya, mereka adalah SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL, mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen yang diiktiraf dan dibiayai oleh WORLD BANK.

Mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen, mereka mempunyai syarat dan syarat pinjaman yang cukup besar, untuk menutup semua pinjaman mereka adalah berpatutan dan cepat dilupuskan tidak seperti syarikat palsu lain yang anda lihat di sini dalam talian yang akan mengambil wang anda tanpa mengeluarkan pinjaman anda,
Tolong jangan tertipu oleh saksi yang mempunyai nombor dan whatsapp indonesia, mereka semua penipu, bagaimana syarikat individu boleh memberi pinjaman ?, itu harus menjadi pertanyaan pertama anda.

Rakan-rakan saya di Asia, saya mohon agar anda mendengarkan saya ketika saya bersumpah kepada anda dengan nama Allah, bahawa saya mengatakan kepada anda semua kebenaran, Syarikat ALL GLOBAL GRANT LOAN, satu-satunya syarikat yang boleh dipercayai dan mereka akan memastikan anda menerima pinjaman anda setelah anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang diperlukan.

Mengapa anda tidak menjadi antara berita baik ini dengan menghubungi mereka segera jika anda SANGAT MENARIK untuk meninggalkan perjuangan kewangan anda dan meningkatkan tahap kehidupan anda, berikut adalah EMAIL allglobalgrantloan@gmail.com.

Anda bebas menghubungi saya di EMAIL fradesyriritia12@gmail.com saya untuk maklumat lebih lanjut, saya dengan senang hati akan mendengar anda berkongsi kisah kebahagiaan anda sendiri.

Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL kerana memberi saya kegembiraan baru ini.

NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com. Whatsapp Syarikat: +1 (304) 997-4034
E-mel saya: fradesyriritia12@gmail.com

Cari Blog Ini

Translate