Pengikut Blog Panglima

17 Mac 2014

BOMOH VIP : @MahfozOmar Malu Besar Gagal Malukan @Zahid_Hamidi Di Parlimen Pagi Tadi


Pagi tadi semasa menonton siaran langsung Parlimen kebetulan giliran Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi sedang menjawab soalan-soalan di Parlimen yang disiar di RTM1. Kemudian Ahli Parlimen Pokok Sena Mahfuz Omar bangun untuk mencelah bertanyakan soalan. Namun didahului dengan sindiran terhadap Menteri Dalam Negeri DS Ahmad Zahid Hamidi kononnya beliau adalah Khalifah Silat Bomoh VIP Datuk Ibrahim Mat Zin.

Cubaan membuat lawak tersebut ternyata tidak melucukan sedikitpun kerana ia tidak mengandungi elemen humor atau lawak dan dibalas dengan spontan oleh DS Zahid Hamidi bahawa salah seorang yang mendayung adalah dari Pokok Sena, menyebabkan semua ketawa sekaligus menjerat Mahfuz Omar yang cuba menjejak keberanian Anwar Ibrahim membawa isu Bomoh VIP di Parlimen sebelum ini. 

Mana satu dari Pokok Sena ? Hanya Mahfuz Omar sahaja yang tahu...

Jelas beliau tidak profesional apabila menggunakan peluang untuk membuat tuduhan palsu tanpa membuat penyelidikan terlebih dahulu. 

Ramai bercakap bahawa PAKAtAN RAKYAt begitu diam membisu selepas bukti pilot MH370 mempunyai kaitan dengan PKR dan disahkan ahli seumur hidup PKR. Dengan status-status FB yang jelas menyokong PKR maka kehadiran Raja Bomoh VIP dijadikan modal untuk menutup isu mengaitkan mereka dengan pilot tersebut.

Jika bomoh VIP menolong dengan kaedah beliau dibantu muridnya namun pilot nampaknya menolong membawa kapal terbang yang hingga kini gagal dikesan dan gagal juga dipastikan adakah beliau antara dalangnya. Walau banyak persepsi cuba mengesahkan andaian tersebut di ruang alam maya.

Sebelum itu DS Zahid dalam jawapan balas menafikan beliau mengenali Bomoh VIP dan menyatakan hanya kenal seperti beliau kenal Mahfoz Omar.

 “I don’t know that bomoh at all. Maybe he knows me the way I know YB (Mahfuz Omar),” Zahid told the Dewan Rakyat in response to a question from the Pokok Sena MP on his alleged links to Ibrahim. 

Sambungan :

But without missing a beat, Zahid shot back that one of the assistants originated from Pokok Sena, Mahfuz’s own constituency.

Sumber Free Malaysia Today.

Namun laporan berbeza telah ditemui dalam The Malaysian Insider yang tidak menyebut salah seorang yang terlibat mendayung ialah rakyat dari Parlimen Pokok Sena dan jauh dari apa yang disampaikan oleh MDN DS Zahid Hamidi pagi tadi.

"Saya tidak kenal dia, (bomoh) tapi yang saya tahu dia adalah orang yang memegang kelapa di bawah Pokok Sena,"

Sebelum ini Mahfuz Omar selalu menyerang Menteri Dalam Negeri tersebut seperti di dalam isu PERKASA dan tawaran tampar Teressa Kok. 

Lihat kembali di sini http://pahangdaily.blogspot.com/ dan sini http://antarapos.com/ 

Dengan kelulusan yang rendah dan pernah membawa forklif di lapangan terbang menurut blog ini ( http://umnolawanpas.wordpress.com/2010/04/08/mahfuz-omar-bekas-pekerja-forklift-bodek-karpal-singh/ ) maka tidak pelik jika tuduhan liar seperti ini dilemparkan oleh beliau di dalam cubaan untuk mengenepikan kemarahan rakyat yang sudah nampak belang sebenar pembangkang yang tidak mempunyai apa-apa yang boleh dibanggakan untuk kehidupan dunia atau akhirat mereka.

Ketika semua sibuk membicarakan kaitan pilot dengan Pembangkang, Mahfuz Omar cuba menukar tajuk perbualan 'negara' kepada cerita Bomoh VIP 1Malaysia di Parlimen.Memang sejak dahulu sering dikaitkan dengan geng Erdogan yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim dalam PAS. Baca kisah ini di sini http://www.pilihanrayakini.com/2009/06/mahfuz-omar-sudah-dirasuk-erdogan.html

Percayalah, usaha beliau tidak berhasil kerana fokus yang kuat yang timbul dari keinginan rakyat untuk mengetahui kisah sebenar, menghalang cubaan Mahfuz untuk menukarkannya.


Mari tengok video Mahfuz Omar lepas geram lepas kalah Naib Presiden PAS  di ParlimenPaling lawak profil twitter beliau masih lagi menyiarkan beliau berjawatan Naib Presiden PAS seperti di sini https://twitter.com/MahfuzOmar ketika artikel ini ditulis jam 3.17 pm 17 Mac 2014.Nampak beliau seperti tidak sedar sudah tidak lagi menjadi Naib Presiden PAS lagi sekarang... Kesian......Kesian....


Catat Ulasan