Pengikut Blog Panglima

07 Ogos 2014

JAKIM Luluskan Program Rashidun Caliph 2014 ? Cc @NajibRazak @Dsjamilkhir


Menurut info boleh dipercayai beberapa tokoh pro wahabi dipercayai menjadi antara jemputan program di bawah. Yang dianjurkan oleh Tathweer Sdn Bhd. Tathweer ertinya Revolusi.

Antaranya Bilal Philips yang menolak pandangan ulama muktabar dan mengatakan Nabi mati, tidak hidup di dalam kubur.

Klik link http://youtu.be/OrJkBQKTVNA  yang memaparkan hujah menolak keterangannya oleh ulama terkenal dunia.


Seorang lagi Hussain Yee juga dikenali dengan fahamannya pro wahabi http://youtu.be/sB8tZnsbKCgBeliau juga mengatakan tidak sampai hadiah pahala kepada yang mati http://youtu.be/9mm39CfdB30
Beliau memang aktif berceramah membawa fahaman wahabi.

Wujud persoalan bagaimana wahabi boleh diberi ruang di PWTC dan berani menulis 'approved by' JAKIM ?

Harap kita jangan benarkan Tun Mahathir yang selalu menegaskan Malaysia negara Sunni mazhab Syafei dijadikan alat untuk melindungi mereka pro wahabi dari dikecam ulama ulama dan agensi agama Malaysia. 

Kita yakin DS Jamil Khir juga sentiasa memegang kenyataannya di Parlimen tentang pegangan rasmi negara Mazhab Syafei Akidah Ahli Sunnah Wal Jamaah klik video


Wahabi ditolak kerana majoriti ulama menolak aliran pandangan ulama wahabi dan ia menjadi sebab utama kita menolak fahaman mereka dan berusaha menyekatnya dari merosakkan masyarakat yang belum mampu mengkaji mendalam isu ini kecuali ahli ilmu yang mempunyai capaian dan akses untuk menelitinya dari sudut ilmiah. 

Sekian mohon disebarkan.


Sent from my iPhone
Catat Ulasan