Pengikut Blog Panglima

12 November 2017

Pendulum politik sudah berubah, kini masa kebangkitan semula Gerakan - @Zahid_Hamidi - Utusan Online
AHMAD Zahid Hamidi bersalaman bersama perwakilan yang hadir ketika meninggalkan majlis Perasmian Persidangan Perwakilan Nasional Parti Gerakan 2017 di di Kuala Lumpur hari ini. - UTUSAN/SURIYA BONMA
12 November 2017 1:59 PM


KUALA LUMPUR, 12 Nov (Bernama) - Masa sudah tiba untuk Parti Gerakan dan Barisan Nasional (BN) bangkit semula dan merampas kembali negeri Pulau Pinang, kata Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.


Katanya walaupun pilihan raya umum (PRU) PRU12 dan PRU 13 melihat BN diasak dan diuji dengan hebatnya, ia tidak pernah mengalah, malah telah berjaya memperkasakan jentera-jenteranya untuk menghadapi pilihan raya umum ke-14 (PRU14) dengan lebih bersemangat.

Beliau juga yakin kini pendulum politik tanah air khasnya di Pulau Pinang telah berubah dan PRU14 akan merupakan masa parti-parti komponen BN bangkit semula.

"Pendulum kita akan naik semula. Inilah waktunya. PRU14 inilah kita bangun semula untuk tentukan kemenangan memihak kepada BN. Kecundangan yang dialami Gerakan (pada PRU12 dan PRU13) hanya sementara.

"Saya amat berharap semua calon DUN (Dewan Undangan Negeri) dan kerusi Parlimen Gerakan akan memang dengan cemerlang dalam PRU14 nanti," katanya semasa merasmikan Persidangan Perwakilan Nasional Gerakan ke-46 di Menara PGRM di sini, hari ini. - BERNAMAhttp://m.utusan.com.my/berita/politik/pendulum-politik-sudah-berubah-kini-masa-kebangkitan-semula-gerakan-ahmad-zahid-1.550580


Tiada ulasan:

Cari Blog Ini

Translate