Pengikut Blog Panglima

23 Februari 2011

Kehilangan Pelajar UM Calon Pro-Pembangkang Angkara PAS ?


Misteri Masturah Balik Kampus Terbongkar


Rupa-rupanya misteri yang memukau pengundi tentang cerita Masturah hilang balik rumah akhirnya makin terungkai. Kegelisahan pengundi di Universiti Malaya tentang misteri Masturah semakin terjawab. Setelah menemui akaun Umkini yang dimiliki Masturah menghantar dua email kepada NetKL, rupa-rupanya emak Masturah iaitu Mariam bt Abdul Rashid adalah ahli Majlis Bandaraya Shah Alam (baca sini). Tentunya emak Masturah ini orang kuat dalam politik. Memang benar, emak Masturah adalah Naib Ketua Dewan Muslimat PAS Negeri Selangor bagi sesi 2009/2011 (baca sini).
Tidak hairanlah kenapa emak Masturah iaitu Mariam pandai berceramah dan berkempen dalam Universiti Malaya pada 20 Februari 2011 di saat anaknya didakwa hilang. Rupanya, emaknya adalah Naib Presiden Muslimat PAS Selangor. Malah jika dilihat dalam akaun Facebook Mariam, sebagai seorang ibu Mariam tidak merasakan langsung kebimbangan bila mendapat tahu anaknya hilang (baca sini). Sebagai seorang ibu, tentunya Mariam akan mengemaskini status untuk memaklumkan kepada rakan-rakan muslimatnya mencari Masturah, tetapi jika dilihat pada wall facebookMariam, seolah-olah macam tiada apa-apa yang berlaku. Alasan tidak sempat update profile mungkin tidak masuk akal kerana Mariam menggunakan blackberry untuk melayari facebook.

Kehilangan Masturah mencetuskan tanda tanya. Ibu yang kehilangan anak akan risau dan melaporkan sendiri kehilangan anaknya. Namun ibu yang hilang anak sempat lagi berkempen untuk anaknya dalam kampus. Masturah dan Mariam tidak boleh lagi berbohong kepada pengundi. Campurtangan Mariam yang merupakan Naib Presiden Muslimat PAS Selangor dalam pilihan raya kampus adalah satu tindakan yang mencemarkan pilihan raya pelajar. Demokrasi pelajar di Universiti Malaya telah dimayatkan oleh Muslimat PAS. Mereka kapankan pula demokrasi itu dengan drama penculikan yang sengaja dicipta untuk memukau simpati pelajar. Bebaskan universiti daripada drama terancang ini.
Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 
Catat Ulasan