Pengikut Blog Panglima

Translate

Video Pilihan

07 Mac 2011

Kemaskini - Gempar : Timbalan Menteri KPT Ugut Bloggers ?

Blogger The Unspinners menulis :

Ah ... dapat tidor skit. Ini satu isu yang tak sabar kami nak ceritakan walaupun agak penat.


Sepanjang pilihanraya kecil Kerdau, ramai orang tertanya-tanya di mana ahli Parlimen Temerloh yang merangkap Timbalan Menteri Pengajian Tinggi?
Selain hari penamaan calun yang nilai kempen tidak banyak, Saifuddin tidak kelihatan sangat. Ceramahkah dia? Melawat2 rumah ke rumah ke dia? Hadhir Majlis ke?


Ramai kata tak nampak.

Dan ramai bersungut terhadap Saifuddin apabila melihat pelajar2 Universiti melibatkan diri dalam perarakan hari penamaan calun dengan berarak dan memakai skaf tertulis "Ganti UMNO."

Menjadi-jadi Gamis sejak Saifuddin bela mereka dari tahanan polis di Galas. Gamis kini sampai tuntut kerajaan tukarkan Khaled Nordin dengan Saifuddin.

Saifuddin adalah ahli Parlimen Temerloh dan sepatutnya bersyukur dapat jadi AP dan Timbalan Menteri, kerana dia cuma AJK Bahagian.

Hargailah Bahagian yang sedang bertungkus lumus menghadapai pilihanraya. Jengok dan bantulah! Takkan tak faham. Program Kementerian semua boleh dibatal. PRK mustahak. Kawasan sendiri pulak tu.

Bekas AP macam Siti Zaharah boleh dtaangd an berkampung, takkan AP sedia ada tak boleh?????

Kalau masa PRK di mana ramai orang satu Malaysia ada dan memerhati, dia tak datang tengok pun, macam mana pula masa orang tak nampak? Dia tahu balik kawasan ke tidak?

Kalau dia tidak rapat dihati rakyat, macam mana dia nak jadi "wannable candidate" untuk hadapi Tuan Ibrahim Tuan Man kelak.

Tuan Ibrahim sudah mula kempen halus semasa dan sebelum PRK Kerdau lagi, Itu pun Safuddin nak buat tak tau ke?

Masa PRU dulu, orang tahu dia dah lama tak balik kampung dan tengok orang tua. Katanya sampai 10 tahun. Masa tu baru nak balik dan pura2 balik kampung.

Orang masih ingat Saifuddin ini Anwarista. Adakah dia sedang mengembangkan pengaruh Anwarista di IPTA dan IPTS?

Bahaya dia ni ...

Lagi kelinbat dia sini di Angin Perubahan

Dalam ruang komen The Unspinners juga Blogger Papa Gomo ada tulis :


 PAPA GOMO said...

dan di Kerdau jugalah dia menyatakan: "Jangan Sampai I Balun U All Blogger, Tunggu Masa Je" - depan Papa Gomo, Gelombang rakyat, dua blogger dari Sarawak.

Apa dah jadi ? Nampaknya ada orang makin panas !!!


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

2 ulasan:

thegabenor berkata...

Saudara panglima, tidak semua tindakan kita betul dan tidak semua tindakan orang lain itu salah.

bRAVEhEART berkata...

puterifarish87,
tidak semua tindakan kita betul dan tidak semua tindakan orang lain itu salah. begitu juga kamu jangan mengangap kamu betul

Cari Blog Ini

Translate