Pengikut Blog Panglima

23 Oktober 2014

Video Seks Mirip Ustaz Azhar Idrus Kerana Kritik PKR & DAP ???


Hari ini kecoh video penceramah terkenal Ustaz Azhar Idrus yang dikatakan membuat hubungan seks dengan seorang wanita seperti di portal Suara TV ini http://www.suara.tv/2014/10/23/video-blogger-sebar-rakaman-skandal-seks-ustaz-azhar-idrus/

Wajah mirip beliau dengan wanita mirip isteri ketiganya bernama Izlyn mengundang perhatian ramai sejak semalam lagi.


Kenyataan Ustaz Azhar Idrus memang berbisa. Kerana mempunyai ramai follower. Terutama bila tidak mengikut kehendak PKR DAP yang akan menjatuhkan lagi sokongan kepada Pakatan Rakyat.

Sebagai ilmuan yang diiktiraf ramai beliau berjasa besar memberi pemahaman bab agama di surau masjid dan juga di internet.

Kenyataan beliau juga ada yang menyentuh isu politik tidak kira UMNO atau PAS atau PKR dan DAP.

Isu MB Selangor beliau secara tak langsung tidak setuju wanita jadi pemimpin seperti berikut :

SHAH ALAM: Penceramah bebas, Ustaz Azhar Idrus tidak menggalakkan golongan wanita dilantik menjadi pemimpin negara.

Menurut beliau, ini berdasarkan pandangan para ulama yang menolak wanita diangkat sebagai ketua.

"Saya lebih cenderung kepada ulama-ulama yang tidak membenarkan wanita menjawat jawatan ketua jikalau perkara itu jawatan yang tinggi atau besar. 

"Kerana orang perempuan ini walau cerdik macam mana pun dia ada kelemahan, tengok imam (wanita) tak boleh, bilal tak boleh.


Terbaru beliau juga kritik program sentuh anjing yang dianjur pada 19 Oktober lalu di Petaling Jaya.Panglima bukan mahu membela sesiapa namun kejadian seperti ini bukan kali pertama berlaku.

Video Mustafa Taib juga dikaitkan dengan perebutan kerusi semasa menjelang PRU 13 antara PKR dan PAS.

Menjelang keputusan kes rayuan Anwar pada 28 & 29 hb Oktober tidak lama lagi sudah tentu penyebaran video ini akan membangkitkan kemarahan penyokong US Azhar Idrus kepada UMNO.

Kerana mereka dimomokkan bahawa dalang video lucah ini hanya dilakukan oleh UMNO.

Mereka akan mengaitkan juga dengan kes Azmin Ali dengan perempuan sebelum ini hingga dilabelkan Azmin Aiskrim.

Sekaligus golongan muda akan dibakar semangatnya untuk menyokong Anwar Ibrahim yang telah berulang kali menipu dan terus menipu rakyat Malaysia dan dunia amnya.

Politik banyak kemungkinan dan yang mendapat keuntungan dari isu ini bukan semestinya pihak yang dituduh bahkan yang sedang mengalami kemerosotan sokongan seperti PKR dan Anwar Ibrahim juga tidak mustahil mungkin antara suspek yang menjadi punca penyebaran video ini.Biarlah polis yang menyiasat walaupun kita sedar mereka juga licik membuat kerja kotor seperti ini.

Kita pasti fitnah ini memang lebih dahsyat dari membunuh dan mengaibkan orang terutama tokoh ilmuan seperti Ustaz Azhar Idrus tidak wajar dilakukan. 

Bukan semua kenyataan beliau menyokong PAS dan dalam bab tertentu beliau sebenarnya membongkar isu wahabi yang ramai menjadi penyebarnya dalam parti PAS.

Abby Abadi juga pernah marah disindir Ustaz Azhar kerana mengkritik rakan artis yang belum berhijrah.

Kesimpulannya tidak mustahil mengaibkan peringkat maksima seorang tokoh agama disukai ramai untuk mengaitkan dengan UMNO adalah langkah terdesak untuk meraih sokongan rakyat yang sudah muak dengan politik kotor DAP PKR yang juga sanggup menikam belakang PAS bila tidak setuju Wan Azizah menjadi MB Selangor.


Sent from my iPhone
Catat Ulasan