Pengikut Blog Panglima

17 Disember 2015

Najib dan Hadi Bertemu Di Multaqa Serantau Alumni Al Azhar 2015 - Permulaan Perpaduan Parti Islam Di Malaysia ?Blog Angin Perubahan http://anginperubahan.blogspot.my/2015/12/penyatuan-yang-bakal-untungkan-umat.html mengesahkan usaha penyatuan sedang dibuat merujuk kepada kenyataan Mufti Perak.

 

 Hari ini mereka berada sepentas selepas PAS sudah menjauhkan diri dari DAP dan UMNO juga sedang diuji krisis kepimpinan dengan pengguguran dua tokoh besar iaitu Muhyiddin dan Shafei.

Bukan bermakna PAS semakin lemah atau UMNO sudah goyah namun keduanya sedang menjalani proses detox (membuang penyakit) untuk menguatkan lagi parti.

Persepsi yang menyebut bahawa PAS dan UMNO sedang tenat sebenarnya tidak tepat.

Kita doakan semoga perpaduan ini bermanfaat bukan sahaja untuk Malaysia bahkan negara negara Islam lain seluruh dunia.

Harapan besar diletakkan oleh ulama Islam dunia kepada negara kita dan kitalah yang wajib menguatkan negara dengan menyatukan semua rakyat di belakang Ulil Amri dan Ulama.

berita 


Najib dan Abdul Hadi ketika perasmian Multaqa Serantau Alumni Al-Azhar Malaysia 2015, hari ini.


KUALA LUMPUR - Sedondon! Itulah yang boleh dikatakan tatkala ‎PErdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak dan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang apabila mengenakan pakaian sama warna tatkala menghadiri Multaqa Serantau  Alumni Al-Azhar Malaysia 2015  hari ini.

‎Hadir mengenakan pakaian  Baju Melayu, kedua-duanya segak mengenakan busana itu yang kedua-duanya berwarna peach.

Kehadiran kedua-dua 'orang penting itu' ke dalam Ballroom Hotel Grand Seasons hari ini di sambut dengan alunan selawat.

Najib dijangka merasmikan majlis itu, sementara Hadi bakal memberi ucaptama dalam program itu.

Multaqa Serantau Alumni Al-Azhar berlangsung tiga hari, yang mana menyaksikan pertemuan antara ulama Malaysia dan Al-Azhar bagi membincangkan mengenai kemaslahatan umat Islam kini.
 
http://bloglist-malaysia.blogspot.my/2015/12/foto-najib-dan-hadi-berpakaian-sedondon.html
Catat Ulasan