Pengikut Blog Panglima

Translate

Video Pilihan

09 Jun 2009

Edisi Khas : Perpecahan Melayu Menjana Keuntungan untuk DAP dan PKR
Lihat komen dari dalam atau luar PAS/UMNO tentang perpaduan Melayu :


gambar dari blog : Angin Perubahan

1- Lim Kit Siang : "Some of the speeches of PAS leaders and resolutions at the 55th PAS Muktamar like the focus on Umno-PAS “unity talks” and the call for the ban of Sisters-in-Islam have however an opposite effect, creating a crisis of confidence in the Pakatan Rakyat among members, supporters and well-wishers".

2- Timbalan Pengerusi Kelab Penyokong PAS (KPP), Vincent Lee yang bercakap bagi pihak orang bukan Islam yang menyokong parti Islam itu jelas memberikan kenyataan bahawa hubungan yang baik dengan Umno akan menjauhkan orang bukan Islam yang selama ini sudah menyokong PAS.


Berita penuh dari Utusan sila baca di sini :TAMBAHAN :

SILA TENGOK GAMBAR MANOHARA DAN IBUNYA SERTA BERIKAN KOMEN ANDA ADAKAH BENAR ATAU TIDAK DAKWAAN BELIAU TELAH DIDERA OLEH SUAMINYA DI SINI

http://beautifulnara.com/gambar-bukti-dera-di-muka-manohara/#more-2907..6 ulasan:

Taminsari berkata...

Salam Pang5...

Politik orang Cina di Malaysia selepas 50 tahun mula 'daring' dan 'adventurous'. Desakan dari DAP, MCA telah tidak ada bezanya melainkan platform berbeza. NGO orang Cina pula senada dengan parti politik Cina cuma mereka hanya bermain tarik tali sehingga tuan rumah merasa letih. Atau kita boleh umpamakan politik orang Cina seperti kapal selam di laut. Kadang-kadang ia mematikan enjin untuk mendengar deruan engin lawan dan kadang-kadang mereka mengangkat telescope dan menterpedo karam kapal lawan. Rasuah dan kecelaruan politik tuan rumah telah banyak menguntungkan masyarakat Cina dalam mencatur politik mereka.

Namun masyarakat Melayu bukannya statik dan mereka juga 'evolve politically' dan 'economically' dengan secara agressive. Sekarang sudah timbul ketidakpuasan yang tinggi terhadap kepimpinan Melayu yang ada tetapi orang Melayu lebih berhati hati membuat perubahan kerana takut perubahan akan membawa satu akibat yang lebih mudharat kepada kuasa politik mereka. Yang ketara nya, kebangkitan Islam dan ummat di seluruh dunia ekoran penjajahan Barat kali kedua terhadap dunia Islam telah memberi mereka 'wake up call' untuk mengetahui kawan dan lawan dan untuk berdikari dalam menentukan nasib mereka di bumi mereka sendiri. Sebarang percaturan foolish dan bodoh dari masyarakat Cina Malaysia akan membawa natijah buruk kepada Malaysia dan semua tidak mahukan nya.

Satu perjuangan.Sebenarnya dalam konteks politik negara sekarang, orang Melayu perlu sedar akan mainan politik khususnya kaum Cina. Bidang Ekonomi dan pendidikan yang menjadi teras dalam sesebuah negara telahpun dikuasai oleh kaum Cina cuma kuasa politik masih lagi belum dikuasai. Perbalahan yang berlaku di antara pimpinan Melayu/Islam termasuk UMNO, PAS serta PKR (yang dipimpin oleh Melayu/Islam tapi bawa perjuangan Melayu/Islam?) hanya akan menguntungkan kaum Cina dan India. Bukan bermaksud untuk bersifat perkauman tetapi sifat dan budaya Melayu yang menjadi tunjang pembinaan negara Malaysia semakin terhakis. Inilah yang sebenarnya yang mereka mahukan sebenarnya, dengan menghilangkan pengaruh Melayu dalam apa jua dasar dan kepentingan negara.Sama-samalah kita fikirkan.

Salam perjuangan

bungaraya berkata...

Ini lah yang orang melayu kena ingat dan memahami sepenuhnya. Politik orang cina sama seperti jerat Pelandok. Ianya tidak lupa pelandok, tapi sesekali pelandok akan lupa jerat. Orang cina tetap dengan matlamat asal mereka. Dan yang istimewanya dimana partipun mereka menjadi ahli, perjuangan untuk kaum mereka tetap menjadi agenda utama yang tidak akan mereka ketepikan sampai dunia ini kiamat. Kaykah mereka, miskinkah mereka, berkuasakah mereka, tidak berkuasakah mereka, menjadi bonekakah mereka, menjadi taukeh besarkah mereka, menjadi lawyerkah mereka, menjadi menterikah mereka....atau menjadi apa sekalipun, namun matlamat utama untuk .....tetap akan mereka capai akhirnya melalui penyatuan dan perpaduan dikalangan mereka. Tidak seperti melayu yang suka benar berkelahi sesama sendiri!!!!Sudahlah,,, berbuih-buih mulutku berusaha menyedarkan bangsaku agar bwerwaspada, nanti tanah air diambil orang. Ketika itu habuk pun tak ada. Sebabnya kerana kita pintar dan sekaligus bodoh badak.

Tanpa Nama berkata...

salam perkenalan..

jemput lawat blog saya.

http://pedulikhapa.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

salam perkenalan .. jemput lawat blog saya..

http://unitmediasiber.blogspot.com

Atuk Banjar Masin berkata...

Kebijaksanaan cina berpolitik memberi kesan kebaikan dan keuntungan kepada mereka, sebalik nya telah memberi banyak keburukkan dan kerugian besar kepada kaum melayu/Islam.

Seperti kata2 Mat Sabu: "Setiap kali PRU diadakan, kaum cina bersatu, mereka menyokong satu parti sama ada MCA, Gerakan atau DAP."
Pada PRU12 yang lepas, mereka bersatu menyokong DAP. Mereka menjadi kuat jika berada dalam satu parti.

Panglima Perang Cyber berkata...

tapi kita tetap nak bergaduh !!! tak sedar tanah air dah nak dijajah cara halus..


ayuh kita bersatu wahai sahabat2 sekelian

Cari Blog Ini

Translate