Pengikut Blog Panglima

26 April 2013

Makin Terdesak : @HjHusamMusa dan Penyokong Terbukti Menipu Isu AJK Surau Putrajaya Presint 11 Dipecat JAWI #PRU13Pembangkang kalau tidak menipu memang tidak sah. Untuk menang di dalam PRU penipuan menjadi senjata utama pembangkang.

Selepas banyak menipu rakyat Kelantan Husam Musa sekali lagi menipu di Putrajaya. Berita bohong tentang pemecatan AJK Surau Presint 11 disiarkan di Page rasmi beliau.


Ia turut disiarkan oleh penyokong pembangkang untuk menarik simpati rakyat agar menolak BN yang didakwa kejam dengan memecat AJK Surau Presint 11 gara-gara memberi lalu untuk Husam bertaaruf. Lebih malang lagi kononnya tiada laungan azan Subuh di surau tersebut selepas itu. 
Baca kenyataan sebenar yang dikeluarkan oleh JAWI bukti berita Husam adalah bohong dan tidak benar sama sekali.

Dakwaan berlaku pemecatan AJK surau di Putrajaya tidak benar - JawiKUALA LUMPUR 26 April - Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) menjelaskan pihaknya tidak pernah memecat ahli jawatankuasa (AJK) Surau Abd Rahman Auf, Presint 11, Putrajaya seperti disebarkan blog-blog propembangkang dan laman sosial Facebook.

Menurut kenyataan jabatan itu hari ini, apa yang berlaku ialah pihak AJK surau tersebut hanya bertemu Pengarah Jawi untuk memberikan penjelasan.

"Surau Abdul Rahman Auf merupakan surau biasa, bukan surau Jumaat. Pelantikan AJK surau tidak melalui Mesyuarat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan.

"Walaubagaimanapun, semua surau sama ada surau biasa, surau Jumaat dan masjid adalah terikat dengan Akta 505 dan surat arahan pekeliling Masjid/Surau Bilangan(1) Tahun 2011 yang menyatakan bahawa Majlis mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang kepada semua anak kariah atau sesiapa sahaja yang menggunakan masjid dan surau untuk kepentingan individu dan politik," kata kenyataan itu. - UTUSAN ONLINE


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130426/dn_14/Dakwaan-berlaku-pemecatan-AJK-surau-di-Putrajaya-tidak-benar---Jawi#ixzz2RYFDCnnq
© Utusan Melayu (M) Bhd Patutlah Husam silap baca quran - tentu kerana tidak bercakap benar kepada rakyat


Video ini begitu berkesa sehingga tidak ada dislike setakat ini terhadap video tersebut dibandingkan 23 yang sudah like.Versi terbaru lihat di sini:

Catat Ulasan