Pengikut Blog Panglima

05 Ogos 2013

Keengganan @Anwaribrahim Mengisytihar Harta Selepas Didakwa Bayar Karpal Singh RM50 Juta Guaman - Dipersoalkan !!!


Artikel boleh dibaca di sini :

http://mediawangsamaju.blogspot.com/2013/08/mazlan-ismail-saya-cabar-anwar-karpal.html

Selepas gagal membalas sumpah liwat Saiful Bukhari, Anwar juga gagal menyempurnakan perkataan beliau sendiri untuk isytihar harta di kalangan Pakatan Rakyat.

Ini jelas menunjukkan PR hanya pandai bercakap namun tidak pula mahu mempraktikkan.

Bila Anwar terus buat laporan polis, nampak ini isu yang ada asasnya dan penafian itu seperti satu pengakuan pula mengikut gaya tindakan mereka.

Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua suatu hari nanti.


Anwar, Karpal buat laporan polis, nafi pendedahan surat

ANWAR Ibrahim dan Karpal Singh selepas membuat laporan polis berhubung isu surat-surat misteri di Balai Polis Tropicana, Petaling Jaya, semalam. - UTUSAN/FAUZI BAHARUDIN

PETALING JAYA 4 Ogos - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Pengerusi DAP, Karpal Singh membuat laporan polis bagi menafikan pendedahan kandungan 6,000 keping surat yang mengaitkan mereka di Permatang Pauh, kelmarin.

Kedua-dua pemimpin pembangkang itu hadir di Balai Polis Tropicana di sini, kira-kira pukul 12 tengah hari untuk membuat laporan polis supaya satu siasatan dan tindakan segera dibuat oleh pihak berkuasa.

Dalam laporan itu, Anwar dan Karpal memandang serius tentang dakwaan tersebut dan berharap Peguam Negara (AG) akan mengarahkan perkara berkenaan disiasat polis.

Anwar dalam sidang akhbar di Ibu Pejabat PKR selepas membuat laporan itu berkata, dakwaan yang dibuat bekas calon Barisan Nasional (BN) Permatang Pauh, Dr. Mazlan Ismail berhubung pendedahan surat layang itu disifatkannya sebagai satu fitnah yang dilemparkan UMNO terhadapnya.

Kelmarin, Mazlan mendedahkan kira-kira 6,000 laporan bertajuk Bankleaks Anwar/Karpal yang mendedahkan 'urus-niaga' oleh dua pemimpin tertinggi pembangkang iaitu Anwar dan Karpal yang telah tersebar secara meluas di Permatang Pauh sejak beberapa hari lalu.

Mengulas dakwaan 'urus-niaga' itu, Anwar memberitahu, beliau dan sekeluarga amat berterima kasih kepada Karpal yang banyak membantunya selama ini dan tidak timbul isu kewangan antara mereka.

"Sepanjang Karpal membantu saya menjadi panel guamannya, tidak pernah timbul tentang isu pembayaran. Apabila dakwaan sebegini berlaku, sekali gus menjejaskan maruah Karpal," katanya.

Tambahnya, beliau setuju jika Karpal mahu mengambil tindakan terhadap mereka yang cuba menjejaskan imej mereka dan pemimpin PKR lain.

Sementara itu, Karpal pula mencabar Mazlan mendedahkan identiti dan dokumen mengaitkan dirinya dan Anwar seperti yang didedahkannya sebelum ini.

"Saya cabar Mazlan jika dia 'anak jantan' supaya tunjukkan slip cek, akaun bank, slip pembayaran dan identiti pihak yang membuat surat itu.

"Saya juga mencabar stesen televisyen TV3, akhbar Utusan Malaysia dan New Straits Times untuk turut melakukan perkara sama," katanya.

Beliau turut berkata, pihaknya dan Anwar sedang mengumpul bukti untuk melakukan tindakan dalam masa terdekat.

"Tuduhan yang dilemparkan begitu serius dan saya menafikan kewujudan tuduhan itu kerana saya telah lama bersahabat dengan Anwar. Oleh itu saya menggesa pejabat AG mengarahkan siasatan mendalam tentang perkara ini," katanya


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20130805/po_02/Anwar-Karpal-buat-laporan-polis-nafi-pendedahan-surat#ixzz2b4B0EpkK
© Utusan Melayu (M) Bhd 
Catat Ulasan