Pengikut Blog Panglima

29 Jun 2014

DAP Kritik Menteri @Zahid_Hamidi 'acting like taiko, not Home Minister' - Kes Rayer 'Celaka'

Berita memetik kenyataan DAP mengkritik Menteri dalam Negeri DS Dr Ahmad Zahid Hamidi mengenai kes kepala lembu yang dihantar ke pagar rumah Rayer telah disiar di sini

http://www.therakyatpost.com/news/2014/06/29/zahid-hamidi-acting-like-taiko-home-minister/

Intipatinya kerana tidak simpati kepada Rayer yang membuat provokasi 'Umno Celaka' sebelum dilapor menemui kepala lembu di hadapan rumahnya. Yang dirakam cctv dan masih dalam siasatan pihak berkuasa.

Banyak kali pemimpin DAP sering membuat tindakan mengguris hati umat Islam dan biasanya mereka akan mendapati ada cat merah disimbah di rumah, menerima peluru atau dilempar bom petrol di akhir 'drama' mereka persembahan.

Setakat ini tiada yang mati kerana keceluparan seperti Teresa Kok atau Rayer kerana umat Islam di Malaysia bukan mudah terperangkap dengan provokasi murahan mereka lakukan.

Yang mati hanya Karpal Singh yang bukan dibunuh tetapi mati akibat kemalangan kerana dipandu laju oleh pemandunya warga India yang menyebabkan pembantunya juga turut meninggal.

DAP sering membela penjenayah selama ini seperti kes Kugan namun apabila polis dilanggar dengan kejam oleh penjenayah mereka tidak pula berani mempertahan hak asasi polis yang diperlakukan sedemikian.

Maka apabila Rayer disebut oleh Zahid Hamidi patut menerima kerana perbuatannya sendiri kerana celupar menghina Umno Celaka, DAP sepatutnya tidak perlu menghentam Menteri kerana perbuatan jenayah tersebut sememangnya tidak akan berlaku jika tidak dimulakan oleh beliau.

Sesiapa pun tidak akan mengutuk Rayer jika beliau tidak menghina Umno dengan mencelakannya!

Sesiapa pun tidak akan ambil peduli siapakah Rayer ini kerana tidak ada sebarang masalah dengannya.

Namun apabila Rayer cuba menarik perhatian secara tidak bijak dengan menggelar 'Umno Celaka' maka kemarahan oleh penyokong Umno patut diterima oleh beliau.

Hingga kini tiada sebarang bukti Umno yang terlibat dengan kes tersebut dan DAP sepatutnya meminta maaf kerana membiarkan pemimpinnya begitu biadap dengan membuat kenyataan 'celaka' tersebut.

Bukan dengan mengkritik Menteri dalam Negeri yang menyifatkannya Rayer memang patut menerima kesan akibat keceluparannya sendiri.

Jangan baling batu sembunyi tangan kerana akhirnya anda juga akan menyesal hari kemudian.
Catat Ulasan