Pengikut Blog Panglima

01 Jun 2016

PAS Kini berbaju Adat Melayu dan Bertanjak di Muktamar - Watch "PAS sedia timbang cadangan agihan semula kerusi PRU" on YouTube


Penampilan baru ini oleh Tuan Man dan Nik Abduh menunjukkan perubahan PAS selepas talak tiga dengan DAP.

Ciri Kemelayuan yang ditampilkan begitu drastik namun saya yakin ia akan mendapat respon bagus di peringkat pemerhati politik.

Perubahan dari PAS for All kepada PAS Melayu Islam  mungkin memudahkan pengikut PAS untuk menerima kehadiran UMNO.

Selepas beribu tan makian diterima akhirnya PAS kembali ke dasar baru yang menunjukkan kesediaan PAS untuk berubah mengikut pandangan Majlis Syura.

Ia juga berjaya terhasil selepas perpecahan besar menimpa PAS dengan Mat sabu telah berjaya menjadi Presiden sebuah parti baru bernama Parti Amanah Nasional atau PAN.

Meskipun begitu perpecahan ini membawa hikmah yang besar dan menjadi titik tolak pembersihan dalaman PAS dari golongan liberal sehingga golongan ulama kembali menguasai parti seperti dahulu.

Diharap hubungan intim PAS UMNO akan membawa kebaikan kepada Melayu Islam dan dijauhkan dari perpecahan dalaman yang diatur musuh yang bencikan perpaduan sesama Islam.

Kekuatan islam tidak akan membahayakan agama lain kerana kita sentiasa melaungkan slogan Islam ialah rahmat ke seluruh alam dan itulah amalan sebenar kita sebagai umat Islam mengikut ajaran Nabi Muhammad saw.

Saksikan video sidang media pemimpin PAS di bawah.

https://youtu.be/YPhoNW27Zao

Catat Ulasan