Pengikut Blog Panglima

03 Disember 2013

JAKIM MEMPUNYAI PEGAWAI PENYELIDIKAN YANG ROSAK AKIDAH ??? HARAP @DSJAMILKHIR SEDAR BAHAYA INI CC @NAJIBRAZAK
KISAH TALIBARUT DALAM AGENSI DAN JABATAN KERAJAAN SUDAH LAMA DIDEDAHKAN. JIKA SESEORANG INGIN MEMBINA PERNIAGAAN PERLU ADA ORANG DALAM MAKA FAHAMAN SALAH JUGA SEDEMIKIAN.

ARTIKEL INI DIBUAT KERANA MAHU MENYELAMATKAN AKIDAH UMAT ISLAM. TANPA MENDABIK DADA KONON PANGLIMA LENGKAP SERBA SERBI PENGETAHUAN AGAMA. BERKATA PAHIT KERANA BENAR PRINSIP ASAS SEBAGAI BLOGGER SEPERTI YANG KITA LAKUKAN KEPADA TOKOH WAHABI SYIAH LIBERAL SEBELUM INI.

BILA DUA TOKOH BESAR DUNIA ISLAM MALAYSIA YANG SANGAT ALIM DAN TSIQAH MENDEDAHKAN ADA PEGAWAI JAKIM MEMPUNYAI AKIDAH SALAH MAKA KITA SEBAGAI BLOGGER TERPAKSA MENDEDAHKAN PERKARA INI WALAU IA MENYAKITKAN PIHAK TERTENTU.

PENDEK CERITA BANYAK KES MELIBATKAN PEGAWAI AIZAM MAS'OD INI TELAH LAMA DIDEDAHKAN DAN UNTUK MEMUDAHKAN IA DIKUMPULKAN KEMBALI SEPERTI DI BAWAH :

1. ISU  AKIDAH SALAH : USTAZ ABU SYAFIQ DAN ZAMIHAN ADA DEDAHKAN DI BLOG MEREKA BERDUA DI SINI

2. ISU NUR MUHAMMAD YANG DITOLAK BELIAU YANG DIKUPAS PANJANG LEBAR OLEH UST UTHMAN EL MUHAMMADY


3. ISU PRO WAHABI SEPERTI BUKTI BUKU TULISAN BELIAU TENTANG TOKOH WAHABI DI BAWAH

http://ustazmoden.wordpress.com/2010/06/22/bukti-kukuh-pegawai-penyelidik-jakim-pro-wahabi/

PANGLIMA TIDAK MAHU MEMALUKAN SESIAPA SEBENARNYA NAMUN JIKA IA PERKARA BERBAHAYA KEPADA AHLI SUNNAH WAL JAMAAH MAKA TIDAK ADA JALAN KECUALI MEMILIH UNTUK MELAKUKAN PERKARA SEPERTI INI.

KEJAM SEMATA-MATA DEMI ISLAM BUKAN DEMI DIRI PARTI ATAU SESIAPA ....

SEMOGA AIZAM AKAN SEDAR KESILAPAN BELIAU ATAU JAKIM PERLU MENYEMAK KEMBALI SEJAUH MANA VIRUS WAHABI (JIKA ADA) SUDAH MEMPENGARUHI KEPUTUSAN MAJLIS FATWA KEBANGSAAN KERANA JAKIM MENJADI URUSETIANYA.

JIKA PERLU PILIH TOKOH YANG TULEN AHLI SUNNAH WAL JAMAAH UNTUK MENGELUARKAN KENYATAAN TENTANG WAHABI SYIAH DLL DI JAKIM AGAR JAKIM AKAN TERUS DIHORMATI KERANA KREDIBILITI ILMU.

JANGAN BENARKAN MALAYSIAKINI MENGGUNAKAN PEGAWAI JAKIM UNTUK MEROSAKKAN IMEJ PERDANA MENTERI.

SEMOGA SENJATA PENA KITA AKAN BERJAYA MENCUCI VIRUS WAHABI INI DARI TERUS MEROSAKKAN AKIDAH UMAT ISLAM.


PERSOALAN TIMBUL TENTANG KENYATAAN BELIAU KEPADA MALAYSIAKINI YANG MENCURIGAKAN KITA... WALAUPUN BETUL TENTANG SYIAH NAMUN YAB PERDANA MENTERI TIDAK PATUT DIKAITKAN DENGAN BUKU FAISAL TEHRANI.

SEPATUTNYA AIZAM SEBAGAI PENOLONG PENGARAH JAKIM MEMPERINGATKAN PM TENTANG BUKU SYIAH SELAIN MEMAKLUMKAN KEPADA ITNM AGAR TIDAK MENERBITKAN BUKU SYIAH TERSEBUT.

BUKANKAH MEMBAZIR APABILA KITA MENGHARAMKAN BUKU SELEPAS DITERBITKAN ??? 

ATAU DALAM ITNM JUGA ADA PRO SYIAH ? WALLAHU A'LAM.

BACA ISU TERSEBUT YANG BERKAITAN DENGAN YAB PERDANA MENTERI. KENAPA SELEPAS DILANCAR JULAI TAHUN 2012 KENAPA KINI JAKIM BARU SEDAR ???

KITA MENOLAK SYIAH NAMUN KITA JUGA TIDAK MAHU KELEMAHAN JAKIM MENYEBABKAN SYIAH BERJAYA MELEMAHKAN JAKIM DAN MEMBURUKKAN IMEJ PM.

KITA HARAP AIZAM JUGA BUKAN ORANG PAS YANG BANYAK MEMENUHI JAWATAN KOSONG DI JAKIM.


NOTA : PERKARA BENAR DAN HAQ DISAMPAIKAN OLEH UST AIZAM MASOD PATUT DITERIMA OLEH KITA SEMUA MANAKALA TEGURAN KITA HANYA BERKAITAN PERKARA YANG DISEBUTKAN DI ATAS. 

MENOLAK KESELURUHAN ILMU BELIAU TERMASUK YANG BENAR,  TIDAK PATUT DILAKUKAN..


Catat Ulasan