Pengikut Blog Panglima

13 Disember 2013

Nik Abduh Nik Aziz Sendiri Akui 2011 Syiah Wujud dalam PAS - Bukan Menteri @Zahid_Hamidi


Anak Nik Aziz Nik Mat Mursyidul Am PAS ini boleh tahan kelantangan beliau menulis di blog atau Facebook. Termasuk isu yang cuba disembunyikan oleh setengah pihak dalam PAS tentang isu Syiah.

Baca kenyataan beliau pada 2011 tentang perkara tersebut di sini 
Lebih mengejutkan banyak perkara seperti Majlis Syura Ulama dan Unit Amal PAS sebenarnya ditiru dari Iran.

Lihat entri blog Greenboc wawancara dengan Mohamad Sabu tentang pengakuan beliau tentang hal ini.


Adakah lagi pihak dalam PAS mahu menafikan mereka cenderung kepada Syiah?

Jika kita sedar betapa banyaknya 'laknat' dan penghinaan oleh Ayatullah Khomeini kepada Sahabat dan isteri Nabi begitu terang dan nyata, adakah kita mahu meniru dari mereka ???

Antara bukti ada di bawah ini : 

Inilah dia perkataan keji itu:

Sumber: Kitab Al-Thaharah karya Khomeini Al-Khabits, juz 3 hal 457

artinya: "Jika seorang pemimpin memberontak terhadap amirul mukminin (Ali) untuk melawan dia dalam kepemimpinan atau tujuan lain seperti Aisyah, Zubair, Thalhah dan Muawiyah....., atau jika dia menampakkan permusuhan terhadap Amirul Mukminin atau setiap Imam, walaupun mereka tidak terlalu (najis) dalam penampilan luar......mereka lebih najis dari Anjing dan Babi..."

Azab kecil yang telah diterima Khomeini dari segudang dosanya kepada para sahabat dan Nabi dan keluarganya telah diterimanya saat ia mati, ia dihinakan oleh Allah, mayatnya dalam peti hampir telanjang....lihat gambar berikut ini:


ada juga ulama Syiah yang wajahnya hangus ketika mati karena telah berani menghina Umar bin Khattab dengan mengatakan, "Jika Umar ada di dalam surga, saya minta kepada Allah agar mengeluarkan saya dari surga" (artikelnya di sini)

berikut gambarnya:

 Panglima juga bertemu bukti lain perihal beliau mengkafirkan Sahabat Nabi Saidina  Umar Al khattab seperti di bawah :

Ini dapat dibuktikan melalui karya tokoh-tokoh utama mereka antaranya Ayatollah Ruhullah Khomeini, pengasas revolusi Iran. Dalam kitabnya Kasyful Asrar beliau menulis, 

" Abu Bakar dan Umar telah banyak meyalahi hukum-hukum Allah yang terang. Mereka berdua telah banyak mempermain-mainkan hukum hakam Tuhan, mereka menghalalkan dan mengharamkannya mengikut sesuka hati sendiri. Mereka berdua telah melakukan kezaliman ke atas Saidatina Fatimah dan anak-cucunya". (Imam Khomeini : Kasyful Asrar, 110) 

"Perbuatan-perbuatan yang dilakukan oleh Umar bin Al-Khattab itu adalah bersumberkan kekafiran dan kesesatan yang bertentangan dengan ayat-ayat Allah yang termaktub di dalam Al-Quranul Karim". (Imam Khomeini : Kasyful Asrar : 116) 


Panglima berdoa semoga Syiah tidak akan berkembang di Malaysia dan fahaman sesat lagi menyeleweng yang lain seperti Wahabi & Islam Liberal juga sama.


Sent from my iPhone
Catat Ulasan