Pengikut Blog Panglima

04 Jun 2014

Blogger Dedah Anak Yammy Samat @Dyanasmd Tinggal Serumah Dengan Lelaki Tak Bersunat - Betulkah ???


baru sahaja membaca pendedahan blogger Theunspinners dan Medan Info Kita tentang anak Yammy Samat.

Lengkap dengan gambar rumah dan no hp lelaki nama Ooi yang dimaksudkan. Bukan semua pendedahan blogger adalah benar namun bukan semua adalah tidak benar. Kerana itu Panglima mahu penjelasan dibuat tentang hal ini oleh ibu Dyana sendiri. 

Sudah tentu perkara ini baru idedahkan selepas PRK demi menunjukkan keikhlasan menyedarkan anak bangsa melampaui keuntungan pilihanraya.

Tentu sebagai ibu beliau sepatutnya akan bangkit menepis tuduhan tersebut. Namun jika beliau reda maksiat dilakukan anaknya maka kita khuatir neraka menunggunya.

Sebagai orang Islam kita mendoakan agar hidayah Allah kepada keluarga ini.

Jangan kerana dunia kita terpedaya dan jangan gadai maruah bangsa dan agama kita kerana kejarkan harta.

Kekayaan ada di mana-mana dan jangan fikir rezeki Allah hanya dengan DAP sahaja.

Sementara itu ada juga yang mengkritik tawaran Pemuda Umno menerima Dyana Sofya. Seperti tulisan Abe Din di sini http://dinturtle.blogspot.com/2014/06/pemuda-umno-ajak-dyana-masuk-umno-tak.html

Bagi Panglima jika mereka sudah sedar bolehlah diterima dengan syarat tidak diberi jawatan penting / besar selama dua penggal. 

Jika tidak maka tidak perlu kita membuang masa menerima manusia yang telah melukakan hati-hati pejuang Alif Ba Ta kerana ketaksubannya kepada prinsip Kesamarataan yang dibawa dulu kini dan selamanya oleh DAP !


Catat Ulasan