Pengikut Blog Panglima

Translate

Video Pilihan

05 Jun 2014

Bahaya WeChat kepada Isteri dan Anak Gadis Kita


Aplikasi WeChat telah mendatangkan ancaman kepada masyarakat kita pada hari ini. Dengan kemakmuran ekonomi maka telefon pintar telah dapat dimiliki dengan sambungan internet yang begitu murah membolehkan hubungan tanpa perkahwinan terjalin walaupun secara maya melalui aplikasi WeChat ini.
Apa yang tidak orang ramai ketahui ialah WeChat membolehkan kita mencari kenalan dengan mudah terutama dalam kawasan berhampiran 'nearby'

Panglima sendiri mendengar kisah benar diceritakan seorang Hamba Allah berkenaan isterinya yang telah berkenalan dengan seorang lelaki melalui WeChat dan telah menemuinya tanpa pengetahuan beliau. Selepas mengesyaki sesuatu baru diekori pergerakan isterinya dan selepas itu beliau telah mengejutkan isterinya yang sedang bertemu dengan lelaki tersebut dan bertikam lidah dengan lelaki yang ditemui yang memberi alasan tidak mengetahui status isterinya.

Dalam kes yang lain juga seoran gadis berusia 15 tahun turut menjadi mangsa. http://www.ohdunia.my/2014/05/remaja-dirogol-kawan-wechat-selepas-tak.html

Ia sekelumit kisah yang kita ketahui dan terbaru gadis 14 tahun telah dirogol seorang lelaki telah beristeri di rumah sewa beliau.

Bayangkan betapa mentah lagi gadis tingkatan dua sudah berani mencuba hubungan seks dengan lelaki yang baru dikenalinya melalui WeChat.

Teknologi sepatutnya digunakan untuk perkara kebaikan namun ada juga yang tersilap langkah dihasut syaitan telah menggunakan ke jalan sebaliknya.

Maka kita perlu mengawasi anak gadis dan isteri dari menggunakan aplikasi ini dan membuat pemeriksaan terhadap perbualan yang dilakukan. 

Lebih berbahaya apabila hubungan songsang sesama jantina telah merebak apabila remaja bertindak merakam gambar bogel mereka dan bertukar dengan rakan yang dikenali di WeChat.

Laporan Harian Metro telah membuktikan bahaya aplikasi ini Trend Remaja Tukar Gambar Bogel Dalam WeChat – Heboh diperkatakan apabila remaja sering berkongsi gambar bogel mereka di dalam apps sosial Wechat. Perbualan mereka langsung tidak ditapis malah mengandungi perkara-perkara lucah.Sepatutnya mereka menghabiskan masa menelaah pelajaran, tapi segelintir remaja perempuan bawah umur di negara ini lebih kemaruk bertukar-tukar gambar bogel sesama jantina menerusi telefon bimbit sebelum hubungan songsang mereka berakhir di ranjang.
Lebih membimbangkan, gejala tidak sihat itu membabitkan pelajar sekolah seawal usia 13 tahun dengan aplikasi telefon pintar seperti WeChat dan Line sebagai medan mencari pasangan songsang.
Mendedahkan perkara itu, seorang wanita mahu dikenali sebagai Mia, 25, berkata, dia dipelawa hampir 30 wanita,termasuk gadis bawah umur, yang berminat menjadikannya pasangan songsang selepas berhubung melalui WeChat.
“Saya pasti semua mereka lesbian. Walaupun baru dua hari berkenalan, mereka tanpa segan silu menghantar gambar bogel mereka kepada saya dan meminta saya menghantar gambar sama kepada mereka.
“Selepas itu ada yang ajak saya ke hotel untuk melakukan hubungan seks songsang,” katanya ketika ditemui Metro Ahad disini - myMetro Online

Tiada ulasan:

Cari Blog Ini

Translate