Pengikut Blog Panglima

07 Jun 2016

Kemaluan kanak-kanak tersepit pada eskalator di Bagan Serai


07 Jun 2016 1:33 AM

BAGAI SERAI 6 Jun – Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun terpaksa menahan kesakitan kira-kira 20 minit apabila kemaluannya tersepit pada eskalator di sebuah pasar raya di sini hari ini.

Difahamkan, mangsa dipercayai duduk di atas eskalator yang sedang bergerak sehingga menyebabkan seluar dan kemaluannya tersepit.

Jurucakap bomba berkata, kejadian berlaku kira-kira pukul 8 malam ketika mangsa Mohd. Rohaizad Abdul Rahman sedang menaiki eskalator bersama bapanya di pasar raya tersebut.

"Bomba menerima panggilan mengenai kejadian tersebut pada pukul 8.06 malam dan sepasukan anggota bomba terpaksa menggunakan peralatan 'crow bar' untuk mengumpil bahagian eskalator untuk menyelamatkan mangsa.

"Anggota bomba mengambil masa kira-kira 20 minit untuk menyelamatkan mangsa dan operasi selesai sepenuhnya pada pukul 8.50 malam," katanya.

Menurutnya, punca kejadian masih dalam siasatan namun pihaknya tidak menolak kemungkinan seluar dan kemaluan mangsa tersepit ketika duduk di atas eskalator yang sedang bergerak.

Katanya, setakat ini keadaan kecederaan mangsa tidak dapat dipastikan dan bahagian kema­luan mangsa yang tersepit berlaku pendarahan.

"Mangsa dihantar ke Hospital Taiping untuk rawatan lanjut," katanya.

Catat Ulasan