Pengikut Blog Panglima

13 Februari 2014

Isu Tampar @TeresaKok vs @Zahid_Hamidi : Tampar Memang Kesalahan Tetapi Bukan Seperti Ancaman Bunuh

Kenyataan asal YB Menteri Dalam Negeri Dato' Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi 

"Tawaran melempang bukanlah satu ancaman, ia bukan seperti ugutan bunuh. Kita serahkan kepada pihak polis untuk mengambil tindakan berdasarkan undang-undang".

Pencacai Pakatan memanipulusi jawapan MDN kononnya melempang bukanlah satu kesalahan !

Saya berpandangan ia bukan ancaman bukanlah bermaksud bukan kesilapan. Kemungkinan besar ia adalah kesalahan tetapi ia tidak mengancam. 

Berdasarkan lunas undang-undang Pencacai Pakatan perlu faham ugutan bunuh disabitkan apabila ada niat attention utk membunuh "mens-rea" dan bukti membunuh "actus reus" manakala tawaran melempang hanya "publisiti stunt".

Macai Pakatan jangan putar belit demi menyembunyikan kebenaran.

Harap implikasi video Teresa kok yang menampilkan fitnah palsu terhadap malaysia perlu dipandang dengan mata terbuka luas kerana ia mengancam maruah negara dan sukar dibaiki kembali dalam masa yang singkat.

Dunia hari ini memang kejam bila perbuatan memutar belitkan kenyataan Menteri Dalam Negeri digunakan untuk menutup kesalahan sangat besar Teresa kok yang bukan pertama kali mengancam negara dengan fitnah palsu beliau seperti kes ketuk ketampi yang didakwa wanita Cina namun Melayu sebenarnya.

Juga ancaman kepada agama seperti meminta azan diperlahan kan dan menghina tulisan jawi.


Baca kenyataan terbaru polis mahu siasat isu ini seperti di bawah :
Sent from my iPhone

Catat Ulasan