Pengikut Blog Panglima

19 Januari 2014

Syed Akbar Ali Nafi hukum tutup Aurat Dalam Buku Tulisannya Malaysia and the Club of Doom ??? #MustRead #Anti-Hadis

Image hosting by Photobucket
Malaysia And The Club of Doom (The Collapse of The Islamic Countries)
Author/Publisher: Syed Akbar Ali
ISBN: 9834261918
Paperback, 270 pages

If there is one word that could describe Syed Akbar Ali, it would beunconventional. And this is admitted to by the author himself. True to his unconventional self, therefore, "Malaysia And The Club of Doom (The Collapse of The Islamic Countries)" does not play to the gallery. The unrelenting honesty contained within makes this book a refreshing change from numerous other Islam-related books produced by Malaysian writers.
One year after his first book, "To Digress A Little", Syed Akbar explores further one of the numerous subjects he introduced in his debut. It is, without a doubt, an issue that most will find disturbing. In particular, if you're Muslim, and you abide by the mainstream "Islam" that is practiced in Malaysia

Read more Panglima : ada siapa boleh sahkan bahawa Syed Akbar Ali menolak hukum menutup aurat seperti komen beliau di bawah dalam buku dimaksudkan di atas ?
Adakah kerana menolak hadis dan bersama kumpulan liberal menyebakan beliau menuduh tiada kebebasan dalam Islam di Malaysia ?Perkara paling jelas ialah kita memegang pandangan majoriti ulama yang disebut IJMAK dan disebut dalam hadis bahawa ia tidak akan sesat jika berpegang dengannya. Namun apa disebut oleh Syed Akbar Ali ???

Sila baca pandangan beliau yang difahami sebaliknya :Adakah Syed ( gelaran kerana lahir hari jumaat ??? ) ini akan terus merapati VVIP dengan pandangan beliau yang penuh kontroversi ini. Kita akan cuba kenal pasti selain Tun Mahathir, siapa lagi lingkaran tegar mereka ini. Beberapa klu sudah diingati namun memerlukan sedikit kajian tentang siapa mereka dan jawatan mereka kendalikan sekarang. Harap bukan kalangan yang bertugas di pejabat Umno PWTC.

Selanjutnya baca juga kisah persamaan beliau dengan Zainuddin Maidin yang akan dikongsi selepas ini dalam entri berikutnya.  Rupanya Harussani pernah memanggil Akbar Ali selepas kenyataan beliau begitu keras menghina ulama.
Kenapa kita dedah perkara ini? Demi memastikan Umno tidak akan rosak dengan orang sebegini. 

Semoga Allah memberi taufik hidayat kepada semua pihak dan mengekalkan kita bernafas dalam hidayat setiap saat.

Sent from my iPhone
Catat Ulasan